Tgrt Haber

ABD verileri Brent petrolü vurdu! Bir anda yükselen fiyatlar akaryakıta zam olarak döndü: Pompaya yansıyacak

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
15 Aralık 2022 09:37 - Güncelleme : 15 Aralık 2022 10:12

Uluslararası petrol piyasasında Keystone'un neden olduğu arz kesintileriyle yükselişe geçen Brent petrol, ABD enflasyon verileri ve Fed'in faiz kararı sonrası hızını artırdı. Geçtiğimiz hafta 75 dolar ile son dönemin en düşük seviyesini yakalayan Brent petrol, 80 dolara kadar yükseldi. Bu gelişmelerle birlikte akaryakıta yeni bir zam gündeme geldi. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren benzinin litre fiyatına 1 lira 7 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Motorinin litre fiyatında ise herhangi bir değişiklik beklenmiyor. İşte Brent petrolde son durum ve güncel akaryakıt fiyatları...

Avrupa Birliği(AB) ülkelerinin denizden taşınan Rus petrolüne ambargo kararı ve Çin​'de devam eden 'sıfır vaka' politikası uluslararası petrol fiyatlarına darbesi Kanada'dan ABD'ye uzanan Keystone petrol boru hattının devam eden kapatılması da dahil olmak üzere arz kesintilerine ilişkin endişelerle yükselişe geçti. Ancak ABD tüketici enflasyonunun geçen ay beklenenden daha az arttığını gösteren veriler ve Amerikan Merkez Bankası Fed'in faiz kararının ardından ise yükseliş hız kazandı.

BRENT PETROL​ 80 DOLARI AŞTI

Geçtiğimiz hafta 75 dolar ile son ayların en düşük seviyesini gören Brent petrol salı günü 80 doların üzerine çıkarak son dönemin en yüksek günlük kazancını kaydetti. Güne 82,77 dolar ile başlayan Brent petrol, şu sıralar 82,23 dolardan işlem görüyor. Dün en düşük 78,10 dolar, en yüksek 83,13 dolar seviyelerini gören Brent Petrol, günü 82,78 dolar seviyesinde kapattı.

BENZİNE ZAM GELECEK

Bu gelişmelerle birlikte geçtiğimiz haftalarda peş peşe indirimlerle 17 lira seviyesine kadar düşen benzine zam gelme ihtimali doğdu.

POMPAYA YANSIYACAK

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 16 Aralık Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1 lira 7 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

YENİ BİR ZAM GELECEK Mİ?

Araç sahibi olan vatandaşlar ‘Bugün benzin ve motorine indirim, zam var mı?’ sorusunun cevabını yakından takip ediyor. Geçtiğimiz aylarda son 11 ayın en düşük seviyesini gören Brent petrole paralel döviz kurundaki yükselişin devam etmesi durumunda 2023 öncesi yeni zamların gelmesi muhtemel görünüyor.

AKARYAKIT FİYATLARINDA SON DURUM

Benzin ve mazot fiyatı başta olmak üzere akaryakıt pompa fiyatları İstanbul, Ankara ve İzmir için şöyle şekillendi:

İSTANBUL

  • Benzin fiyatı: 17,42₺
  • Motorin fiyatı ise 21,10₺ olarak güncellendi.

ANKARA

  • Benzin fiyatı: 17,63₺ olurken
  • Motorin fiyatı ise: 21,26₺ oldu.

İZMİR

  • Benzin fiyatı: 17,62₺ olurken
  • Motorin fiyatı ise; 21,34₺ olarak güncel listede yer aldı. 
Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...