Tgrt Haber

ABD'de işsizlik son 5 buçuk yılın en düşük seviyesinde

02 May 2014 17:23
ABD'de işsizlik son 5 buçuk yılın en düşük seviyesinde

ABD'de nisan ayında tarım dışı istihdam 288 bin arttı. Bu sonuçlarla işsizlik oranı, son 5,5 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 6,3'e indi.

ABD Çalışma Bakanlığı, nisan ayı tarım dışı yeni istihdam verilerini açıkladı. Buna göre nisan ayında 288 bin yeni iş alanı oluşturulurken yüzde 6,7 olan işsizlik de yüzde 6,3'e düştü. Beklenti, yeni istihdam alanında 210 bin, işsizlik oranında ise yüzde 6,6'ydı. Nisan ayında işsiz sayısı 733 bin kişi azalarak 9,8 milyona geriledi. Böylece işsizlik oranı 2008 yılı eylül ayından beri en düşük düzeyine geriledi. İstihdam sağlık, madencilik, gıda ve hizmet sektörlerinde artarken sanayi, finansal hizmetler, ulaştırma ve kamu çalışanlarının sayısında kayda değer bir değişiklik olmadı. Verilere göre mart ayındaki istihdam artışı 192 bin kişiden 203 bin kişiye revize edilirken şubat ayındaki artış da 197 bin kişiden 222 bin kişiye düzeltildi. Tarım dışı istihdam verisi ABD ekonomisine ilişkin çok önemli sinyaller vermesi bakımından uluslararası piyasaların en fazla önem verdiği verilerin başında geliyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...