Tgrt Haber

Açlık sınırı ile asgari ücret makası arttı! Bekar çalışanın yaşama maliyeti 18 bini geçti

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
28 Kasım 2023 10:30 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 10:37
Açlık sınırı ile asgari ücret makası arttı! Bekar çalışanın yaşama maliyeti 18 bini geçti

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ)'nun kasım ayı açlık yoksulluk araştırmasını yayımlandı. Araştırmaya göre açlık sınırı 14.025 TL'ye yoksulluk sınırı 45 bin 686 TL'ye çıktı. Sonuçlara göre aylık gıda enflasyonu yüzde 2,49 seviyesine geriledi. Bekar bir çalışanın yaşam maliyeti aylık 18 bin 239 TL olurken Kasım ayı sonuçları gıda enflasyonunda yavaşlamaya işaret etti.

Türk-İş​'in kasım ayına ilişkin açlık yoksulluk araştırması yayınlandı. Araştırmaya göre, sonuçlar gıda enflasyonunda yavaşlamaya işaret etti. Sonuçlarına göre aylık gıda enflasyonu​ yüzde 2,49 seviyesine gerilerken, yıllık gıda enflasyonu​ ise yüzde 80,12 oldu.

AÇLIK SINIRI​ 15 BİNE DAYANDI

Araştırmaya göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı​ Kasım ayı itibariyle 14 bin 25 TL’ye yükseldi.

YOLSULLUK SINIRI DÖRT ASGARİ ÜCRETE DENK

Yoksulluk sınırı​ olan gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise 45 bin 686 TL’ye çıktı.

BEKAR ÇALIŞAN MALİYETİ 18 BİNİ AŞTI

Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 18 bin 239 TL’ye yükseldi.

Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin “gıda için” yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 2,49 oranında gerçekleşti. Yıllık gıda enflasyonu​ ise yüzde 80,12 oldu.

GIDA ENFLASYONU​ DÜŞTÜ

Süt fiyatları geçen aya göre yüzde 8,5 arttı. Temel ihtiyaçlarda peynir ve yoğurt fiyatları ise geçen ayki seviyesini korudu. Et fiyatlarında bir önceki aya göre ciddi bir değişiklik görünmedi.  Tavuk fiyatları kasım ayında kg fiyatı ortalama 69 TL ile marketlerde yer alırken, yumurtanın tanesi ortalama 3,77 TL’den satılarak geçen aya göre bir miktar düştü.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...