Tgrt Haber

Aile ve Gençlik Fonu TBMM'den geçti: Yeni evlilere 150 bin TL kredi...

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
22 Kasım 2023 22:13 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 23:15
Aile ve Gençlik Fonu TBMM'den geçti: Yeni evlilere 150 bin TL kredi...

Son dakika haberi: Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yasalaşan kanun teklifi sayesinde şartları tutan yeni evlenecek gençlere 2 yıl ödemesiz ve 4 yıl vade şartıyla 150 bin TL kredi verilecek.

Yeni evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini de içeren Aile ve Gençlik Fonu​ Kurulması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Kanun kapsamında, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı kamu tüzel kişiliğine sahip Aile ve Gençlik Fonu kurulacak. Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından oluşacak. Yönetim kurulu kararları oy çokluğuyla alınacak ve bakan yardımcıları ilgili bakanlar tarafından görevlendirilecek.

FONUN KAYNAĞI DOĞAL GAZ...

Fonun kaynakları, Türk Petrol Kanunu ve Maden Kanunu kapsamında tahsil edilen devlet hissesi ile hakkının yüzde 20'sinden, diğer fonların gelirlerinden Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 10'una kadar aktarılacak. Fon, geri ödeme öngörülen projeler, nakdi bağış, yardım, hibe ve diğer gelirlerden oluşacak.

Cumhurbaşkanı, Türk Petrol Kanunu ve Maden Kanunu kapsamında tahsil edilen devlet hissesi ile hakkının oranını sıfıra indirmeye veya iki katına çıkarmaya yetkili olacak.

Kanun teklifi kapsamında, yeni evlenecek gençlere 2 yıl süreyle geri ödemesiz kredi sağlanacak. Fonun giderleri ise yönetim kurulu tarafından onaylanan projeler kapsamındaki teşvik, hibe, destek, kredi ile teminatlar için ilgili kurum ve kuruluşlara aktarılan tutarlar, hizmet bedeli ücret ve komisyonlar, fon kaynaklarının yönetimi, onaylanan projelerin giderleri ve diğer operasyonel masraflardan oluşacak.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...