Tgrt Haber

AK Parti'den asgari ücret açıklaması: Enflasyonun üzerinde artış olacak

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
10 Ekim 2022 21:32 - Güncelleme : 10 Ekim 2022 22:40
AK Parti'den asgari ücret açıklaması: Enflasyonun üzerinde artış olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in aralık ayını işaret ettiği asgari ücret zammına ilişkin umutlandıran bir açıklama daha geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, asgari ücrete yapılacak zam oranına ilişkin bilgi verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş​, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'nun başörtüsü açılımını eleştiren Numan Kurtulmuş, asgari ücrete yapılacak zamla ilgili de mesaj verdi.

İşte Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

"CHP SAMİMİYSE ÖNCE ÖZÜR BORCU VAR"

"Başörtüsü konusundaki yasakların 10 yıllar boyunca devam ettiğini biliyoruz. Maalesef CHP zihniyeti tarafından. 28 Şubat​'ı, 12 Eylül sürecini, nasıl yüzlerce üniversite öğrencisinin kapılardan gönderildiğini. Eşim doçentti, üniversite kapısından atıldı. Türkiye'de o zamanlar 'ülkenin sahibi biziz' zihniyeti, başörtüsü konusunda despotizmini sallandırdı durdu. CHP gerçekten Kılıçdaroğlu'nun bu helalleşme konusunda samimiyse, önce CHP'nin özür dileme borcu var.

Bu iyi bir adım ama sonuçta hazırlanan yasanın metnine baktığınızda, ileride olabilecek durumlar karşısında yasakçı ifadeler var. Çünkü metinlerinde problem var. Bu anayasa teklifi geldikten sonra parlamentodaki partilerin ne tavırda olacağını göreceğiz.

AK Parti'den asgari ücret açıklaması: Enflasyonun üzerinde artış olacak

"TÜRKİYE BÜYÜMEDE GAZA BASMAYI TERCİH ETTİ"

Pandeminin başlangıcında çok büyük bir ekonomik bunalımın içerisine girildi. Artık bütün ülkelerin kapısına dayanılmış oldu. Bugün bunlara baktığınız zaman ekonominin tek rakamla değerlendirilmeyeceğini görmüş oluyoruz.

Türkiye pandeminin başından beri büyümede gaza basmayı tercih etti. Üretimini, ihracatını artırdı. 2022 yılında bütün dünya küçülürken Türkiye'de büyüme gerçekleşti. Türkiye'de istihdam rakamları pandemi öncesindeki rakamlara geri döndü. Yeterli midir, değil tabii ki.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Memur ve işçi emeklilerinin aldıkları maaşlarda ciddi iyileştirmeler sağlanacak. Asgari ücrete gelecek zammın enflasyonun üzerinde olması lazım ki vatandaş mağdur olmasın."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EN UYGUN RAKAMA ÇIKARACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün milyonlarca çalışanı umutlandıran açıklamalarda bulunarak, "AK Parti iktidarı zulme rıza göstermez, zulmedilmesini asla istemez. Derdimiz şu an itibariyle Aralık ayında yapılacak olan asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak. Yolsuzluğun olmadığı, yoksulluğun olamayacağı Türkiye'yi biz yaparız. Şu an itibariyle de onun hazırlığı içindeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise asgari ücrete yapılacak zamla ilgili, "Enflasyonun artış hızını yavaşlatıyoruz. Aralık'tan itibaren enflasyon düşecek. Enflasyonun etkilediği grup daha çok dar gelirliler. 2002’den bu yana asgari ücretli enflasyona hiç ezdirilmedi. Enflasyonun altında bir artış olmayacak" şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...