Tgrt Haber

Son dakika! AK Parti'den EYT açıklaması: Teknik sorunlar var, nihai noktaya geliyoruz

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
13 Aralık 2022 14:26 - Güncelleme : 13 Aralık 2022 17:48

Son dakika haberi: AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, merakla beklenen EYT düzenlemesine ilişkin önemli açıklamada bulundu. Düzenlemede teknik sorunların olduğunu ve nihai noktaya doğru gelindiğini belirten Kurtulmuş, doğru olanı yapmaya çalıştıklarını söyledi. Kurtulmuş, asgari ücret zammı için ise vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceğinin mesajını verdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, NTV'de katıldığı programda milyonlarca vatandaşın merakla beklediği emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi ve asgari ücrete ilişkin açıklamalar yaptı.

EYT​'de teknik sorunların olduğunu belirten Kurtulmuş, "EYT ile ilgili nihai noktaya geliyoruz. Yaş sınırıyla ilgili de bakanlığımız ile çalışıyoruz" dedi. Kurtulmuş, kararları verirken doğru olanı yapmaya çalıştıklarını kaydederek "Asla oy oranı yaparak iş yapsaydık biz 20 yıldır iktidarda olmazdık. Kısa popülizm değil, doğru olanı yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRETTE 'ENFLASYON' VURGUSU

2023 için geçerli olacak asgari ücrete de değinen Kurtulmuş, "Başından itibaren söylenen bir söz var. Bu da vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Komisyonlar da toplantılarını gerçekleştiriyor. Eminim ki tatmin edici bir sonuç çıkacaktır. Devlet, işveren ve işçi diyalogla buraya kadar geldi. Asgari ücret artışı işverene sıkıntı yaratmayacaktır" dedi.

'DAVA YAKIN TARİHE ÇEKİLMELİ'

"6 yaşındaki kız çocuğuna istismar" ile ilgili soruya yanıt veren Kurtulmuş, skandalı büyük bir ahlaksızlık olarak nitelendirdi. Sonuna kadar bu olayın takipçisi olacaklarının altını çizen Kurtulmuş, davanın mümkün olduğu en yakın tarihe çekilmesi gerektiğini belirterek "Örtbas söz konusuysa en ortaya çıkması lazım. Hassasiyet gereken bir konu hakkında en kısa zamanda karar verilmelidir. Sanıkların tutuksuz ya da tutuklu yargılanmasına da mahkeme karar verir" dedi.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bir vesayet mekanizması kurmaya çalışıyorlar. Eski Türkiye'nin de eskisine gitmeye çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu​ adaylığın fiilen açıklamış durumdadır.

Demokratik bir Suriye'nin inşasını desteklemek gerekir. Bir an evvel normalleşme bölgenin yararınadır. Terörün oradaki kaynaklarının da kurutulması gerekiyor."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
NECMİ KENKEŞ 13 Aralık 2022 14:35

Eyt liyim sadece kakimiz istiyoruz

Sonraki Haber Yükleniyor...