Tgrt Haber

AK Parti'den muhalefete 'EYT' tepkisi: Asla ilave şart getirmiyoruz

03 Şubat 2023 17:06 - Güncelleme : 03 Şubat 2023 17:27

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, sona gelinen EYT düzenlemesi ile ilgili 'kademeli prim sistemi getirildiği' iddialarını yalanladı. Muhalefetin konuyu sabote etmeye çalıştığını belirten Akbaşoğlu, "Yeni şart getirmiyoruz, daha önceden var olan üç şarttan yaş şartını tamamen kaldırıyoruz. Şart ilave etmiyoruz, tam tersine yaş şartını kaldırıyoruz" dedi.

AK Parti​ Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, yaklaşık 2,5 milyon vatandaşı doğrudan ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin kanun teklifini değerlendirdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi​ (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen EYT ile ilgili ortaya atılan 'prim şartı' iddialarına da cevap verdi.

Söz konusu teklifi, salı günü TBMM Genel Kuruluna getirmeyi ve aynı gün yasalaştırmayı öngördüklerini ifade eden Akbaşoğlu, başvuruların düzenleme yürürlüğe girdikten sonra yapılabileceğini belirtti. Akbaşoğlu, EYT'lilerin, 1 Mart'tan itibaren emeklilik​ maaşını almaya hak kazanabileceklerini söyledi.

'YAŞ ŞARTINI TAMAMEN KALDIRDIK'

Muhalefetin EYT konusunu sabote etmeye çalıştığını savunan Akbaşoğlu, "İlave şartlar getirildi" iddiasına tepki gösterdi. Akbaşoğlu, ilave bir şart getirmediklerini, daha önceden var olan üç şarttan yaş şartını tamamen kaldırdıklarını hatırlatarak "Şart ilave etmiyoruz, tam tersine yaş şartını kaldırıyoruz. İşin hakikati budur, bunun dışında hiç kimseye itibar edilmemesi lazım. Muhalefet, bu konuyu sabote etme, değersizleştirme noktasında çarpık bir zihniyetle, EYT'lilerin sevincini ortadan kaldırmaya dönük bir tutumla hareket ediyor" diye konuştu.

Akbaşoğlu, şunları kaydetti:

"Teklifimizle kademeli prim sistemi getirildiği şeklindeki söylem yalan, iftira. AK Parti'den önce çıkan kanun üç şart getirmişti; sigortalılık süresi, prim gün sayısı ve yaş şartı. Biz bu üç şarttan yaş şartını ortadan kaldırarak 2 milyon 250 bin insanımızın 2023 içinde emekli olabilmek hakkını getiriyoruz. Allah'ın izniyle aileleriyle beraber 10 milyon insanımıza dokunmuş oluyoruz. Sigortalılık süresini 9 Eylül 1999'dan öncesine taşıyabilen bütün kardeşlerimizin, çalışanlarımızın, 3-5 sene sonra bu yasadan yararlanabilme haklarını getiriyoruz. Onların da yaklaşık 5 milyon çalışanımız olduğunun bilinmesini istiyorum."

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Birol 4 Şubat 2023 10:34

Bende asla size oy vermiyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...