Tgrt Haber

Son dakika! AK Parti'den EYT açıklaması: Hiçbir yeni mağduriyet olmayacak

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
01 Ekim 2022 12:20 - Güncelleme : 01 Ekim 2022 13:09
Son dakika! AK Parti'den EYT açıklaması: Hiçbir yeni mağduriyet olmayacak

Son dakika haberi: TBMM, bugün mesaiye başlıyor. Meclis'in gündeminde emeklilikte yaşa takılanlar, sözleşmeli personele kadro gibi milyonları yakından ilgilendiren birçok düzenleme var. AK Parti Grup Başkanvekili M. Emin Akbaşoğlu, yeni dönemde Meclis’te neler görüşüleceğini, öncelikli yasa maddelerinin neler olduğunu TGRT Haber canlı yayınında değerlendirdi. Sözleşmeli personele kadro ile ilgili düzenlemenin Ekim'de Meclis'e geleceğini belirten Akbaşoğlu, Aralık ayı içerisinde Meclis'e gelecek olan EYT düzenlemesinde yeni hiçbir mağduriyet olmadan sorunun kökünden çözüleceğini söyledi. Asgari ücretle ilgili de bilgi vererek "Aralık ayının 15’ine kadar olumlu dokunuşlarda bulunacağız" diyen Akbaşoğlu, memur ve emekli maaşlarına ise "Ocak’ta çok güzel bir dokunuşla alım gücünü yükseltecek düzenlemeler olacak" dedi.

TBMM​, 3 aylık aranın ardından bugün açılıyor. Meclis saat 14.00’te Genel Kurul özel oturumla açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan​ da Genel Kurul’a hitap edecek. AK Parti Grup Başkanvekili M. Emin Akbaşoğlu, sözleşmeli personele kadro ve emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenleleriyle ilgili ve yeni dönemde Meclis’te neler görüşüleceğini, öncelikli yasa maddeleri neler olduğunu TGRT Haber canlı yayınında değerlendirdi.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1576135578030116864

Akbaşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

Yılbaşında 5 adım atılacağını ve 2022 sonuna kadar bu adımların yasalaştırılacağını söylediklerini hatırlatan Akbaşoğlu, "Meclis’in ilk döneminde, Temmuz’a kadar asgari ücret​, memur ve emeklilerle ilgili maaş düzenlemeleri ile 3600 ek gösterge olmak üzere 3 tane başlığı yasalaştırdık." dedi.

EKİM’DE SÖZLEŞMELİ PERSONELLE İLGİLİ KANUN GELECEK

5 başlıktan geriye kalan ikisinin EYT ve sözleşmeli personel olduğunu belirten Akbaşoğlu, kadro bekleyen sözleşmeli ve geçici personellere müjde verdi.

"Ekim ayında sözleşmeli personelle ilgili düzenlemeyi Meclis gündemine getireceğiz" diyen Akbaşoğlu, geçici kadrodaki persoenllerin de yeni düzenlemeyle sürekli çalışır hale getirileceğini belirterek konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"657 sayılı Devlet Memuru Kanunu ve 4B kapsamında 500 binden fazla personel var. Ayrıca, daha önce 1 milyona yakın taşeronu kadroya geçirmiştik. Orada statüleri gereği dışarıda kalan 90 bine yakın kişi vardı. Şimdi onlarla da ilgili bir düzenlemeyi de gündeme getireceğiz. Bunlar içerisinde 9-10 ay çalışıp ilgili kanun gereği 2 ay çalışma hayatına son veren geçici personel var, bunların hepsini değiştireceğiz ve onları da daimi olarak, sürekli çalışır hale getirebilecek düzenlemeyiz yıl sonuna kadar yasalaştıracağız." 

Son dakika! AK Parti'den EYT açıklaması: Hiçbir yeni mağduriyet olmayacak

EYT YENİ MAĞDURİYETLER OLMAYACAK

Akbaşoğlu, EYT'de son duruma ilişkin de açıklamalarda bulunarak yeni yasayla hiçbir mağduriyetin olmayacağını söyledi:

"Emeklilikte yaşa takılan (EYT) kardeşlerimizle ilgili de Aralık ayı içerisinde yasal düzenleme teklifini Meclis’in gündemine getirerek işi kökünden halledeceğiz. EYT’de yeni bir mağduriyet söz konusu olmayacak. Hakkaniyetli, adaletli bütün toplum kesimlerimizin lehinde düzenlemeler olacak. Bu konuda ekonomi paketleriyle bütün kesimleri desteklemeye devam edeceğiz."

ASGARİ ÜCRET, MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI

Akbaşoğlu, yılbaşında 4 bin 250 lira Temmuz’da da ara zamla 5 bin 500 liraya yükseltilen asgari ücret ile memur ve emekli maşlarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

“İçişlerimizle ilgili asgari ücretle ilgili Aralık ayının 15’ine kadar olumlu dokunuşlarda bulunacağız. Memur ve emekli maaşlarıyla ilgili de Ocak’ta çok güzel bir dokunuşla alım gücünü yükseltecek, enflasyonla mücadelede fiyatları aşağı çekecek şekilde bu düzenlemeleri hep beraber hayatımızda göreceğiz. “

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
volkan ceridi 1 Aralık 2022 13:57

1997 temmuz ayında çalışmaya başladım fakat 3 sene sigortasız çalıştırıldım. sigortalı oluşum 18.02.2000 askerlik tarihimde sigortalı oluşumdan sonra askerlik borclanmasıyla ilgili düzenleme olacak mı? malum 1999 kanunundan çıktığı zaman çoğu kimsenin haberi yoktu.devleti yönetenlerin acizliğini hep vatandaş olarak biz ödüyoruz.

Murat Taşçı oğlu 3 Ekim 2022 10:43

2006 dan beri bayburt belediyesinde temizlik işlerinde çalışıyorum naci ağbal döneminde söz verilen kadro hala çözülmüş deyil şuandada özel idare ve belediyelere kadro sayın cumhur başkanım açık lamasını bekliyoruz inşallah

Hasan yıldırım 1 Ekim 2022 15:09

Ssk 2003 de başladı yaşım 47 cumhurbaşkanımız pirim sayısını 7000 çıkardı ben eyt ye giremiyorum yasımız ilerledi bundan sonra kimse bize isde vermeyecek sen yaşlısın diye peki bizim hakkımız nolacak soruyorum bu adaletmi 3 formulden 1 formüle indirdiler madem öyle bizide emekli etsin madem öyle emekli maaşını eksik versin yasımız doldunda tam maaşa versin sizden ricam sesimizi duyurun haksızlık olmasın bizde 2 ci EYT LI OLALIM

Sonraki Haber Yükleniyor...