Tgrt Haber

Son dakika! AK Parti'den EYT açıklaması: Kısa süre içinde komisyonda görüşülecek

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
26 Ocak 2023 20:52 - Güncelleme : 26 Ocak 2023 21:59
Son dakika! AK Parti'den EYT açıklaması: Kısa süre içinde komisyonda görüşülecek

Son dakika haber: Milyonların beklediği EYT düzenlemesine ilişkin AK Parti'den yeni açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, düzenlemeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Milletvekillerinin büyük bölümü imzaladı. Teklif çok kısa süre içerisinde sunulacak ve birkaç gün içerisinde komisyonda görüşülecek" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç​, TBMM​ Genel Kurulunda, EYT​'ye (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ilişkin, "EYT teklifini milletvekillerimizin ekseriyeti imzaladı, kısa süre içinde TBMM'ye sunacağız ve birkaç gün içinde Komisyonda görüşülecek" açıklamasında bulundu. 

"EYT İÇİN PARAMIZ HAZIR"

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ise yaptığı açıklamada ödemeler için bütçenin hazır olduğunu vurgularken, "EYT'niin maliyetinin ne kadar olduğunu hesapladık, bütçemizi ona göre hazırladık. Vatandaş net olarak bilsin, paramız hazır" diye konuştu. 

1 MART İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI, MAAŞ HESAPLARI KARIŞTI

1 Mart'ta ilk maaşlarını almaya hazırlanan EYT'liler, SGK'nın maaş hesaplama robotundan aylıklarını kontrol ettiklerinde emeklilere verilen yüzde 30'luk zam oranının yansımadığını gördü. Emekli maaşlarının Aralık ayına göre farkı yüzde 17 civarında kaldı. SGK'nın maaş hesaplama robotu ile hesaplama yapanlar bu ekranın refah payını görmemesi nedeniyle kafaları karıştı.

Bakan Bilgin'in "1 Mart" çıkışı sonrası "EYT'de maaş hesaplaması nasıl yapılacak?" sorusuna yanıt aranırken, maaş hesapları da netleşmeye başladı.

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...