Tgrt Haber

AK Parti'den milyonlarca çalışına heyecanlandıran asgari ücret açıklaması

12 May 2022 18:12 - Güncelleme : 12 May 2022 19:47
AK Parti'den milyonlarca çalışına heyecanlandıran asgari ücret açıklaması

Milyonlarca çalışan asgari ücrete ek zam için hükümet kanadından gelecek yeni haberlere odaklandı. Bir televizyon programına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin'den heyecanlandıran bir açıklama geldi. Zengin, asgari ücrete ek zam konusundan çalışmalar yapıldığını söyledi.

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın merakla beklediği ek zam için heyecanlandıran açıklamalar peş peşe geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Beştepe’de gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası temmuz ayında ek zam müjdesi vermişti.

Kameraların karşısına geçen Erdoğan, hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşların zorluklar yaşadığının farkında olduklarını söyleyerek temmuz ayında enflasyon farkı artışları ve yapılacak olan diğer düzenlemeler ile alım gücünün iyileştireceklerini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından sonra AK Parti’den asgari ücrette ek zamla ilgili açıklamaların ardı arkası kesilmiyor.

“ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”

TVNET’e konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, asgari ücrete dair milyonlarca çalışanı heyecanlandıran açıklamalar geldi. Bakanların asgari ücretle ilgili çalışmalar yaptığını belirten Zengin, "En azından bunun ne getireceği, nasıl bir maliyeti olacağı yönündeki çalışmaları bakanlıklarımız yapıyor." ifadelerini kullandı.

"BAKANLARIN AÇIKLAMA YAPMASI LAZIM"

Temmuzda asgari ücrette ek zaman konusundan somut bir şey söylemeyi doğru bulmadığını belirten Zengin, bu konuyla ilgili açıklamaları bakanların yapması gerektiğini söyledi.

“ALIM GÜCÜNÜ BİRAZ DAHA İYİLEŞTİRECEĞİZ”

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temmuzda asgari ücrete ek zam müjdesini verdiği konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı: "Bir yandan enflasyonu dizginleyecek tedbirler alırken, diğer yandan da ücretlerde yaptığımız artışlarla alım gücündeki gerilemeyi telafi etmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede yılbaşında asgari ücretten, işçi memur ve emekli maaşlarına kadar, geniş bir alanda ciddi artışlar yaptık. Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Serdar12 Mayıs 2022 23:14

Kepçeyle kürek)

Sonraki Haber Yükleniyor...