Tgrt Haber

AK Parti'den heyecanlandıran asgari ücret açıklaması: Herkesi tatmin edecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
29 Eylül 2022 17:55 - Güncelleme : 29 Eylül 2022 18:16
AK Parti'den heyecanlandıran asgari ücret açıklaması: Herkesi tatmin edecek

Aralık ayında açıklanacak yeni asgari ücret zammıyla ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni yıla çok daha farklı ve güçlü şekilde girileceğini söylemesinin ardında AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan da asgari ücret zammına dair yeni bir açıklama geldi. Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon programında asgari ücrete yapılacak zammın herkesi tatmin edeceğini söyledi. İşte Kurtulmuş'un herkesi heyecanlandıran o açıklamaları...

Aralık ayı yaklaşırken milyonlarca vatandaşın aklında tek bir soru var; Asgari ücret​ ne kadar olacak? Asgari ücrete yapılması beklenen yeni zam oranı ile ilgili hükümet kanadında açıklamalar gelmeye devam ediyor. En son Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı bir televizyon programında, yeni yıla çok daha farklı ve güçlü şekilde girileceğini söylemesi asgari ücrette beklentilerin üzerinde bir artış olacağı ihtimalini doğurdu. Bakanların açıklamaları da aralık ayında asgari ücrete yüksek bir oranda zam yapılacağı mesajları barındırıyor.

Asgari ücretle ilgili yeni bir açıklama AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş, katıldığı bir televizon programında, asgari ücretli kesimi tatmin edecek düzenlemenin yapılacağının mesajını verdi.

Türkiye​'nin koronavirüs pandemisinin başından itibaren dengeli bir süreç yürüttüğünün altını çizen Kurtulmuş, üretim kabiliyetini arttıan ve fabrikaları çalışır vaziyette tutan ülkelerin bu süreçten başarılı şekilde çıkacağını söyledi.

Gelinen son noktada Türkiye'nin güçlü bir şekilde üreten, ihracatını sürdüren ülke olamaya devam ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, 2022 'de yüzde 7,5 seviyesinde bir büyüme ortalamasına ulaşılacağını söyledi. 

"ALIM GÜCÜNÜN AZALMAMASI İÇİN SORUMLULUKLAR YERİNE GETİRİLİYOR"

Vatandaşın alım gücünün artırılabilmesi için de çalıştıklarını söyleyen Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam katıldığı televizyon programında, bir kez daha yıl sonunu işaret ederek, bütün vatandaşların alım gücünü artıracak ilave tedbirlerin ortaya konulacağını ifade ettiğini aktardı.

Kurtulmuş, istihdamın, pandemi öncesindeki dönemi aştığına da işaret ederek, "Bu önemli bir gelişmedir. Sonuçta bu süreci dengeli götürmemiz lazım. Maliye politikasının bize verdiği bütün imkanları kullanarak vatandaşımızın alım gücünün azalmaması için de devletin, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi lazım." dedi.

"ASGARİ ÜCRET HERKESİ TATMİN EDECEK"

Asgari ücret konusundaki soru üzerine Numan Kurtulmuş, "Bu yılın sonu, önümüzdeki yılın başında bütün bu fiyat artışları göz önünde bulundurularak vatandaşımızın alım gücünü azaltmayacak ve herkesi tatmin edecek, herkesin 'Bu doğru oldu' diyeceği bir sonuç için çalışmalar yapılacak. Herkesi tatmin edecek önemli bir asgari ücret açıklamasının olacağını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...