Tgrt Haber

AK Parti'den milyonlara asgari ücret mesajı: 'Güçlü artışlar olacak'

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Ekim 2022 16:23 - Güncelleme : 08 Ekim 2022 16:33
AK Parti'den milyonlara asgari ücret mesajı: 'Güçlü artışlar olacak'

Asgari ücretin miktarının belirleneceği Aralık ayındaki görüşme maratonu yaklaşırken, siyasilerden asgari ücret ile ilgili açıklamalar da gelmeye başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, asgari ücrette güçlü artışların yaşanacağı bir dönemin olacağını söyledi.

AK Parti​ Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Kırıkkale​'de düzenlenen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programında konuştu. Türkiye'nin dünyada en fazla büyüyen ülkeler arasında yer aldığını belirten Sarıeroğlu, 80 maddelik torba kanunun Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edildiğini söyledi. AK Partili Sarıeroğlu, torba yasayla tüm kesimlerin beklentilerini karşılayacak düzenlemeleri yapacaklarını belirtti.

Bütçe görüşmelerinden sonra başta EYT ve sözleşmelilerin kadro konusu olmak üzere asgari ücretin de değerlendirileceğini belirten Sarıeroğlu, asgari ücrette dönem şartlarına göre güçlü artışların yaşanacağını söyledi.

AK Partili Sarıeroğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bütçe sürecinden sonra da yine emekçilerimizin başta 'EYT' olmak üzere sözleşmelilerin kadro konusu olmak üzere arkasından asgari ücretimizin yine o dönemki şartlar değerlendirilerek asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın; kaldı ki asgari ücret sadece asgari ücretle çalışanları etkilemiyor. Sosyal yardımlar başta olmak üzere engelli aylıkları, evde bakım aylıkları, yaşlı aylıkları ve her alanı etkiliyor. Bütün işyerlerindeki ücret skalalarını da bu tip artışa etki eden bir sosyal denge ücretidir aslında. Bu anlamda asgari ücret ile ilgili de güçlü artışların yaşanacağı bir dönem olacak"

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
M Emin Ulu 9 Ekim 2022 14:04

Iyiki memur ve memur emeklileri var bu ne ya bıktırdınız artık zaten R T E bunlardan oy anlamiyo bunlara t c merkez bankasını verseler gene doymazlar çok guvenme bu memur takımına ank ist izmir değil bu Sefer T C yi kaybedeceksin bizden uyarması ssk ve bağ kur emeklilerinize bir nebze dusunun

İhsan Başerli 8 Ekim 2022 21:24

Allah aşkına bi susun yahu her asgari ücret açıklamnızdan sonra piyasalara zam yağıyor

Gececi 8 Ekim 2022 17:28

Asgari ücretliye zam veriyorsunuz ya işveren bu nu nasil ödeyecek veya prim sigortası maaş DEVLET belirli bir odeme yapmaliki üzerini de işveren Tamamlasin yoksa işveren bu yükün altından kalkamaz ve işçiler maaş sız emekli olur

Sonraki Haber Yükleniyor...