Tgrt Haber

AK Partili Bülent Turan'dan EYT çıkışı: Bir hafta bekleyelim

18 Aralık 2022 23:19 - Güncelleme : 19 Aralık 2022 00:11
AK Partili Bülent Turan'dan EYT çıkışı: Bir hafta bekleyelim

Milyonlarca vatandaşın gözü emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine çevrilirken AK Parti Grup Başkanvekili Turan’dan çarpıcı bir EYT açıklama geldi. EYT düzenlemesinin ham halinin aralık ayında Meclis'e geleceğini vurgulayan Turan, "Geldiği gün yasalaşacak diye bir iddiamız yok. Bir hafta daha bekleyelim" dedi. Turan, Bakan Bilgin'in ortak formülü yakın zamanda açıklayacağını söyledi.

Yaklaşık 1,5 milyon vatandaşı doğrudan ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinde son viraja girildi. Aralık​ ayı sonunda Meclis'e gelmesi ve Ocak​ 2023'te yasalaşması beklenen EYT'de yaş sınırı da merak edilirken AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'dan çarpıcı bir açıklama geldi.

Bülent Turan, Beyaz TV’de "Akılda Kalsın" programına katıldı. Turan burada siyasi ve ekonomi gündemine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

BAKANIMIZ AÇIKLAYACAK

EYT düzenlemesinin ham halinin aralık ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) geleceğini söyleyen Turan, "Geldiği gün yasalaşacak diye idddamız yok. Süreç için bir hafta daha beklenmesi gerektiği mesajını veren Turan, "Ortak bir formülü yakın zamanda, ocak ayına gelmeden Bakanımız açıklayacak" diye konuştu.

İMAMOĞLU AÇIKLAMASI

Turan, İmamoğlu'nun yargılandığı davada çıkan karar üzerinden bir tiyatro oynandığını savunarak, "Masa falan kalmadı ortada. Altılı Masa’nın dağıldığını, ortak bir iddiası olmadığını düşünüyorum” dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
SENEM ORTAÇ21 Aralık 2022 14:03

EYT DE YAŞ ŞARTINA HAYIR

Eytli19 Aralık 2022 12:34

Yeniden yaş şartı yetirilmemeli tek formül 4447 nolu yasanın iptali

Eytliyim ak partiliyim19 Aralık 2022 09:00

Erdoğan Çıngı

Ertugrul19 Aralık 2022 05:28

Staj mağduriyeti bitmezse oy vermeye gitmeyecez

Ömer şeref19 Aralık 2022 02:20

50 olmli

Sonraki Haber Yükleniyor...