Tgrt Haber

AK Partili Elitaş, dar gelirliye destek paketinin detaylarını açıkladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Ekim 2022 13:30 - Güncelleme : 07 Ekim 2022 14:12
AK Partili Elitaş, dar gelirliye destek paketinin detaylarını açıkladı

Son dakika haberi: AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, dar gelirliye destek paketinin detaylarını açıkladı. Öğrenim kredisinde bütün faizlerin silineceğini belirten Elitaş, artık öğrenici kredilerinin hiçbir enflasyon ya da faiz artışına tabi olmayacağını söyledi.

AK Parti​ Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis Başkanlığı'na sunacakları ve ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba kanun" teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Elitaş, dar gelirliye destek paketinin detaylarını da açıkladı. Öğrenim kredisinde bütün faizlerin silineceğini belirten Elitaş, artık öğrenici kredilerinin hiçbir enflasyon ya da faiz artışına tabi olmayacağını söyledi.

2 bin liraya kadar icra takibi olanlarla ilgili sürecin kısaltılacağını da belirten Elitaş, "Bu alacağından vazgeçtiği takdirde bütün takipler ortadan kalkıyor. Telekom, gsm, doğalgaz, elektrik şirketleri belediyenin su faturaları alacaklılar vazgeçtiği takdirde icra ortadan kalkıyor" dedi.

ÖĞRENİM KREDİSİ

Elitaş'ın konuşmasından satır başları:

"AR-GE desteklerini 2 buçuk milyon liraya çıkarıyoruz. Öğrenim kredisi konusunda önemli bir adım atılıyor. Yaklaşık 1 milyon 392 bin kişi kredi almış. Tüfe ile birlikte sürekli yükseltiyorsuz. İki yıl erteleme süresi vardı. Bu toplam 27.6 milyar liraya ulaşmış. Yaptığımız düzenlemeyle bütün faizlerini siliyoruz, ana paraya dönüyoruz. Bundan sonra öğrenci kredileri hiçbir enflasyon ya da faiz artışa tabi olmayacak.

Üst üste 3 kere erteleme imkanı olacak. Toplam borcuna yüzde 10'u geçmemek üzere TÜFE oranın göre faiz eklenecek.

İCRA TAKİBİ

2 bin liraya kadar icra takibi olanlarla ilgili süreci kısaltıyoruz. Bu alacağından vazgeçtiği takdirde bütün takipler ortadan kalkıyor. Telekom, gsm, doğalgaz, elektrik şirketleri belediyenin su faturaları alacaklılar vazgeçtiği takdirde icra ortadan kalkıyor.

TIP ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

Tıp fakültesinde okuyan son sınıf asgari ücret kadar bir ücret veriliyor. Tıp'ta okuyan öğrencilerimize 5 bin 500 liralık ücret ödemesi yapılıyor.

ENGELLİ AYLIKLARI

Engelli aylıklarında engel düştüğü rapor ilan edildiğinde herhangi bir ödeme varsa bunun geri ödemesi yapılmayacak.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Emin 7 Ekim 2022 20:42

Emekliyimben bütün masımaptt kredi cektim cok zordardayım

Şahin Durcan 7 Ekim 2022 18:06

Iyi akşamlar ben şahin Durcan 13 yıldır KironikAkciğer hastasıyım ve karaciğer siroz hastasıyım karaciğer nakli adayım ve 2 yıldır kalp yetmezliği var toplam günde 12 ilaç kullanıyorum ve engelli bir vatandaş olarak çok zor durumdayım şu an yaklaşık altı bin tl borcum var başta samsun ve istanbu gibi illerde tedavi görüyorum kontürol gidip her ay hastaneye kontürol gidip geliyorum şu an samsuna gidiyorum hastaneye kontürol gidiyorum köyde yaşıyorum bi günüm bi günüme uymuyor dün gece çok rahatsızlandim bugün 3 tane hastaneye gittim samsun yakakent ayle hekimi ve samsun Alacam devlet hastanesi acil ordan ambulans la samsun bafra devlet hastanesine acil le gittim ordan samsun 19 mayıs üniversitede sevk edildim şu an sadece eczaneye 500 tl ilaç borcu var ve salı günü ve çarşamba günü hastaneye gideceğim sevkle gidiş ve gelişim yaklaşık 1000tl yakakent kaymakamlık bana sadece 300 tl yardım çıkarıyor bu yardım benim ilaçlar yetmiyor yakakent samsun yolculuğu 50 tl neredeyse

Sonraki Haber Yükleniyor...