Tgrt Haber

Akaryakıt fiyatları değişiyor, tarih verildi! Motorine bir kez daha indirim geliyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
07 Aralık 2023 12:26 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 12:32
Akaryakıt fiyatları değişiyor, tarih verildi! Motorine bir kez daha indirim geliyor

Son aylarda gördüğü tarihi zirve sonrasında petroldeki sert düşüş akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Motorine bugün gelen indirimin ardından bir indirim daha geleceği bildirildi. Yeni indirim yarından itibaren pompaya yansıyacak.

Motorinde peş peşe indirimler gelmeye devam ediyor. Petrolün varil fiyatında yaşanan dalgalanma ve dövizdeki değişiklikler akaryakıt fiyatlarına da yansıyor.

Son olarak motorin​ fiyatlarına gece yarısından itibaren 1 lira 31 kuruş indirim yapılmıştı. Bu indirimin ardından İstanbul Avrupa yakasında motorinin ortalama litre fiyatı 36,24 TL, Ankara'da 36,92 TL, İzmir'de 37,13 TL, Adana'da 37,41 TL, Bursa'da 36,99 TL, Antalya'da 37,65 TL, Diyarbakır'da 37,62 TL ve Trabzon'da 37,30 TL olmuştu. 

MOTORİNE BİR KEZ DAHA İNDİRİM GELİYOR

Sektör kaynaklarının aktardığına göre motorine gelen bugünkü indirimin ardından yarından itibaren geçerli olacak şekilde 88 kuruşluk yeni bir indirim daha gelmesi bekleniyor. Benzin​ ve LPG​ fiyatlarında ise bir değişiklik beklenmiyor.

ZAYIF PETROL TALEBİ BEKLENTİSİ BASKILADI

Analistlere göre, OPEC+ toplantısı, kesintilerin küresel gelir akışlarına da zarar verdiği gerekçesiyle, diğer üye ülkelerin üretimi azaltma konusunda daha az istekli olduğunu göstermesinin yeni kesinti kararlarının çoğunun da gönüllü olarak yapılacağını gösterdi.

Petrol fiyatları, toplantının ardından ibreyi aşağıya çevirerek temmuz başından bu yana en düşük seviyelerine indi. Fiyatlar, küresel ekonomik koşulların kötüleşmesiyle birlikte önümüzdeki aylarda ham petrol talebinin zayıflayacağına dair artan endişeler ve beklentiler nedeniyle de baskı altında kaldı.

TARİHİ ZİRVELERDEN SERT DÜŞÜŞLERE

Petrolde yaşanan tarihi zirveler yerini sert düşüşlere bıraktı. OPEC+'nın üretim kesinti kararına rağmen, küresel arzın talebi gölgede bıraktığına yönelik işaretler fiyatları geriletti.

Düşüş eğilimini üst üste beşinci işlem gününe taşıyan Brent petrolün varil fiyatı, dün yüzde 3,7 azalışla günü 74,3 dolardan tamamlarken, şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,6 üzerinde 74,8 dolardan işlem görüyor.

PETROL HİSSELERİ DE DEĞER KAYBETTİ

Petrol fiyatlarındaki bu düşüş, enerji hisseleri üzerinde baskı oluştururken, dün Exxon Mobil'in hisseleri yüzde 1'in ve Marathon Petroleum'un hisseleri yüzde 3'ün üzerinde değer kaybetti.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...