Tgrt Haber

Akaryakıt fiyatları değişti! Motorine zam pompaya yansıdı

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
16 Kasım 2023 09:22 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 09:37
Akaryakıt fiyatları değişti! Motorine zam pompaya yansıdı

Petrol fiyatlarında yaşanan dalgalı hareket akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Hem Orta Doğu’da yaşanan savaş nedeniyle artan risk iştahı hem de dövizdeki değişiklikler akaryakıt fiyatlarına indirim ve zam olarak yansıyor. Hafta başında motorine gelen indirimin ardından bugün de zam geldi. Motorin fiyatları gelen zamla 40 lira seviyesine yaklaştı.

Petrolde dalgalı seyri devam ediyor. Hem Orta Doğu’daki savaş hem de Çin​ kaynaklı talep endişeleri petrolde iniş çıkışlara neden olurkenn dövizdeki değişiklikler de akaryakıt fiyatlarına yansıyor. Motorine hafta başında gelen indirimin ardından bu kez de yeni zam geldi. Bugünden itibaren geçerli olan 1 lira 14 kuruşluk zam pompaya yansıdı.

MOTORİN FİYATI NEREDEYSE 40 LİRAYA DAYANDI

Zammın ardından İstanbul Avrupa yakasında motorinin ortalama litre fiyatı 37,56 TL, Ankara'da 38,14 TL, İzmir'de 38,32 TL lira, Adana'da 38,57 TL, Bursa'da 38,21 TL, Antalya'da 38,82 TL, Diyarbakır'da 38,85 TL ve Trabzon'da 38,49 TL oldu.

Benzin fiyatlarında ise bugün itibarıyla bir değişikliğe gidilmedi.

FİYATLARDA OYNAKLIK ARTTI

Brent petrolün varil fiyatı, günü 82,47 dolar seviyesinde tamamladı. Fiyatlar, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin’den gelen verilerin ülkede talebin arttığına işaret etmesinin ardından yükselişe geçti. Çin sanayi üretimi ekimde yıllık yüzde 4,6 ve perakende satışlar yıllık yüzde 7,6 artışla öngörüleri aştı. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) petrol piyasasındaki arz ve talep görünümüne ilişkin pozitif tahminleri de fiyatların yükselişine katkıda bulundu.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) de pazartesi yayımladığı raporunda, Çin'in ekonomik toparlanma sürecinin olumlu yönde ilerlemesinin gelecek yıl petrol tüketimini de destekleyeceğini belirtti.

Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'nin ticari ham petrol stoklarının geçen hafta arttığı öngörüsü ise ülkede talebin azaldığı algısını güçlendirerek fiyatların yükselişini sınırladı.

PETROL FİYATLARI​ DÜŞER Mİ?

ABD Enerji Enformasyon İdaresinin resmi stok verileri bugün açıklanacak. Söz konusu verilerde ABD'nin ticari ham petrol stoklarında artışa işaret edilirse fiyatların düşüş eğilimini sürdürmesi bekleniyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

Benzin: 34,52 TL

Motorin: 37,56 TL

LPG (Otogaz): 18,24 TL

ANKARA

Benzin: 35,14 TL

Motorin: 38,14 TL

LPG (Otogaz): 18,66 TL

İZMİR

Benzin: 35,24 TL

Motorin: 38,30 TL

LPG (Otogaz): 18,31 TL

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...