Tgrt Haber

Brent petrol yükselişte, akaryakıtta tedirgin bekleyiş sürüyor! 5 gündür sessizlik hakim: Ne zam ne de indirim var

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
13 Eylül 2022 17:35 - Güncelleme : 13 Eylül 2022 17:43
Brent petrol yükselişte, akaryakıtta tedirgin bekleyiş sürüyor! 5 gündür sessizlik hakim: Ne zam ne de indirim var

Geçtiğimiz hafta savaş öncesi dönemdeki seviyesine düşerek 87 doları gören Brent petrol varil fiyatı yeniden tırmanışa geçti. Yeni haftaya değer kazanarak başlayan Brent petrol yükselişin ardından 94 dolar seviyesinde işlem görüyor. Son fiyat değişikliklerinin ardından 5 gündür sessizliğin hakim olduğu akaryakıt fiyatlarında Brent petrolün yükselişe geçmesinin ardından zam beklentisi oluştu. İşte petrol piyasasındaki son durum ile13 Eylül güncel benzin, motorin ve otogaz (LPG) fiyatları...

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın ardından tırmanışa geçerek tarihi zirveyi gören Brent petrol​ fiyatları geçtiğimiz hafta 87 dolara kadar düşmesinin ardından tırmanışa geçti. Brent petroldeki her hareketlilik akaryakıt fiyatlarına da zam veya indirim olarak yansıyor. Geçtiğimiz hafta akaryakıt fiyatları​ için hareketli geçerken zam ve indirimler üst üste pompa fiyatlarına yansımıştı. Akaryakıtta son zamların ardından 8 Eylül Perşembe gününden itibaren motorin grubuna yapılan indirimden sonra herhangi bir değişiklik olmadı. Brent petrolün tekrar yükselişe geçmesinin ardından ise akaryakıt fiyatlarında zam beklentisi oluştu.

BRENT PETROL NE KADAR?

Yükselişe geçmesinin ardından önceki günü 94 dolardan kapatan Brent petrol varil fiyatı yatay seyirde devam ediyor. İnişli çıkışlı grafik sergileyerek gün içinde en düşük 91,21 doları, en yüksek ise 95,49 doları Brent petrol varil fiyatı önceki kapanışa göre yüzde 0,48’lik değer kaybıyla saat 17.00 itibariyle 93,55 dolardan işlem görüyor.

AKARYAKIT FİYATLARINA ZAM GÖRÜNDÜ

Geçtiği,miz hafta Perşembe günü gelen indirimin ardından akaryakıt fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmadı. Brent petrol fiyatının geçtiğimiz hafta savaş değerine kadar düşmesinin ardından bu haftaya tırmanışla başladı. Brent petroldeki yukarı yönlü hareketlilik beş gündür sessizliğin hakim olduğu akaryakıt fiyatlarında zam beklentisi oluşturdu.

13 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Akaryakıt fiyatlarındaki son fiyat değişikliklerinin ardından motorinin litresi İstanbul’da 24,79 TL’den, Ankara’da 24,91 TL’den İzmir’de ise 24,92 TL’den satılıyor.

Benzinin litresi ise İstanbul’da 19,22 liradan satılırken Ankara ve İzmir’de 19,34 liradan satılıyor.

Otogaz (LPG) ise İstanbul’da 11,07 TL, Ankara’da 10,94 TL, İzmir’de ise 10,74 TL’den satılıyor.

Türkiye Petrolleri’nin internet sitesinden alınan verilere göre 3 büyük ilde 13 Eylül güncel akaryakıt pompa fiyatları şu şekilde;

İSTANBUL

  • Benzin fiyatı: 19,22 TL
  • Motorin fiyatı: 24,79 TL
  • Otogaz (LPG): 11,07 TL

ANKARA

  • Benzin fiyatı: 19,34 TL
  • Motorin fiyatı: 24,91 TL
  • Otogaz (LPG): 10,94 TL

İZMİR

  • Benzin fiyatı: 19,34 TL
  • Motorin fiyatı: 24,92 TL
  • Otogaz (LPG): 10,74 TL

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...