Tgrt Haber

Düşük fiyatlı akaryakıt için kritik zirve: Peşin paraya indirimli tarife gündemde

16 Mart 2022 10:30 - Güncelleme : 16 Mart 2022 13:15
Bayilerden gelen talepler üzerine sektör temsilcileri, EPDK öncülüğünde bugün toplanacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu artan akaryakıt fiyatlarına çözüm üretmek için harekete geçti. Akaryakıt sektörü EPDK öncülüğünde çözüm arayışıyla bugün toplanıyor. Peşin para ile yakıt alana indirimli tarife uygulaması gündemde. 

Bayilerden gelen talepler üzerine sektör temsilcileri, EPDK öncülüğünde bugün toplanacak.

Akaryakıta arka arkaya zam geldi. Sektör temsilcileri bir araya gelme kararı aldı. Toplantıda çözüm önerileri konuşulacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) akaryakıtta düşük fiyat formülü için harekete geçti. Artan fiyatlara karşı çözüm üretmek için EPDK başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt sektörünün sorunlarını dinlemek üzere sektör temsilcilerini toplantıya çağırdı.

Artan fiyatlar karşısında akaryakıt bayilerinin ve vatandaşın korunmasına yönelik çözüm önerilerinin konuşulacağı bugünkü toplantıya, Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası, Petrol Sanayii Derneği, Akaryakıt Ana Dağıtım Şirketleri Derneği, Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası yöneticileri katılacak.

NAKİT PARAYA UCUZ BENZİN

EPDK’nın sektör temsilcileri ile akaryakıt fiyatlarını görüşeceği toplantıda peşin para ile yakıt alana indirimli tarife uygulaması gündeme gelecek.

Akaryakıt bayilerinin durumu ile ilgili değerlendirmeler yapılacak. Bu kapsamda "nakit satışlara daha düşük fiyatlı tarife" gibi dağıtım şirketlerine avantaj sağlayabilecek birtakım adımlar gündeme gelecek. Nakliye ücretlerine düzenleme ve fiyat artışlarının satışlara etkisi de değerlendirilecek.

Toplantıda her sektör temsilcisinin kendi faaliyetleriyle ilgili sunum yapması bekleniyor.

Öte yandan Brent petrolün varil fiyatının 100 doların altına düşmesiyle akaryakıt fiyatlarına yansımaya başladı. Motorin fiyatlarına yansıyan 2 lira 38 kuruşluk indirimin ardından bugün itibariyle motorin ve benzine indirim geldi. Son indirimle birlikte benzin ve motorinin litre fiyatı 20 liranın altına düştü.

GÜNCE AKARYAKIT FİYATLARI

İndirimin ardından İstanbul’da 20,49 TL olan motorinin litre fiyatı 19,67 TL’ye indi. Ankara’da ise 20,58 lira olan motorin 19,78 liraya düştü. İzmir’de ise 20,58 TL olan motorin fiyatı 19,79 TL’ye düştü.

Benzin fiyatları ise İstanbul’da 20,39 TL’den 18,63’e, Ankara’da 20,48 TL’den 18,72 TL’ye, İzmir’de ise 20,51 TL’den 18,71 TL’ye geriledi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fatih16 Mart 2022 12:27

Saçma sapan şeylerle bir iş yapıyor gibi görüneceğinize adam gibi in-di-rim yapın

Sonraki Haber Yükleniyor...