Tgrt Haber

Akaryakıt fiyatları nasıl takip edilecek? EPGİS benzin ve motorin zam, indirim açıklaması

15 Mart 2022 22:06 - Güncelleme : 15 Mart 2022 22:20
Akaryakıt fiyatları nasıl takip edilecek? EPGİS benzin ve motorin zam, indirim açıklaması

Brent petrol varil fiyatı 100 doların aşağısına indi. Rusya-Ukrayna savaşında tansiyonunun düşmesi ile birlikte gerileyen petrol fiyatları sonrası gözler benzin ve motorinde gelecek olacak indirim haberine çevrildi. Ancak EPGİS sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile sendikaları aleyhine dava açıldığını belirterek mahkeme sürecinde indirim ve zam kararını duyurmayacaklarını dile getirdi. Bu karar sonrası vatandaşlar akaryakıt fiyatlarının takibini nasıl yapacaklarına dair kafasında soru işareti kaldı. Akaryakıtta indirim veya zam haberleri nasıl takip edilecek? Duyurular nereden yayımlanacak işte son durum…

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı işgal sonrası petrol fiyatları uçuşa geçti. Son 14 yılın rekorunu kıran Brent petrol varil fiyatı geçtiğimiz hafta 133 dolar seviyesine kadar ulaştı. ABD Başkanı Biden’ın da Rusya’ya yönelik petrol ve doğal gaz ithalatı yasaklandığını duyurması ile birlikte petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanma akaryakıt fiyatlarına da yansıdı.

BRENT PETROL 100 DOLARIN AŞAĞISINA İNDİ

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de akaryakıt fiyatlarına üst üste zam yapıldı. Brent petrol fiyatındaki artışa dikkat çekilerek yapılan zamlar vatandaşlar tarafından yakından takip edildi. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta tansiyonu düşüren açıklamaların ardından Brent petrol fiyatında düşüş yaşandı. 15 Mart Salı günü 100 doların altına inen Brent petrol varil fiyatında düşüş akaryakıt fiyatlarına da yansıdı.

İNDİRİM FİYATLARA YANSIMAYA BAŞLADI

Petrol fiyatındaki düşüş akaryakıt fiyatlarına da yansımaya başladı. Motorinin litre fiyatına 15 Mart gününden itibaren 2 lira 38 kuruş indirim yapılmıştı. 16 Mart gününden itibaren geçerli olacak şekilde ise litre fiyatında benzinde 1 lira 76 kuruş, motorinde ise 93 kuruş indirim yapılması bekleniyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl takip edilecek? EPGİS benzin ve motorin zam, indirim açıklaması

EPGİS AKARYAKIT FİYATLARINI AÇIKLAMAYACAK

Yaşanan indirimleri ve zamları sosyal medya hesabından duyuran Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası kendileri hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Mahkeme süresince herhangi bir fiyat duyurusu faaliyeti yapmayacağını açıklayan EPGİS, bu sürecin hafta başından bu yana verilen bir karar olduğunu hatırlattı.

Akaryakıt fiyatları nasıl takip edilecek? EPGİS benzin ve motorin zam, indirim açıklaması

EPGİS AÇIKLAMA YAPMAYACAK MI?

EPGİS tarafından yapılan bu açıklama sonrası vatandaşlar akaryakıt fiyatlarını nereden takip edeceğini araştırmaya başladı. Benzin, motorin, mazot ve LPG fiyatlarına yapılan indirim ve zamlar nereden takip edilecek? EPGİS duyuru yapmayacak mı? soruları gündeme geldi. VATANDAŞLAR ŞİRKETLERİNDEN FİYATLARA BAKABİLECEK Vatandaşlar benzin, motorin, mazot ve LPG fiyatlarına akaryakıt şirketlerinin sitelerinden veya benzin istasyonlarından bakabilecek. Böylece EPGİS dava sonuçlanana kadar herhangi bir duyuru yapamayacak.

“EPGİS ZAM YAPMAZ”

Geçtiğimiz günlerde EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın suçlamalarına yanıt vere EPGİS'in zamları kendilerinin yapmadığını belirterek yapmadığı belirtilerek, "EPGİS bir işveren sendikasıdır. TC Sınırları içerisinde faaliyet gösteren her sendika gibi, faaliyet alanları belli ve sınırlıdır. EPGİS Zam yapmaz, EPGİS Zam iptal etmez, EPGİS formülü diye bir şey söz konusu bile değildir" ifadelerini kullanmıştı.

PETROL FİYATLARI DOĞRUDAN ETKİLİYOR

Tamamlanmış petrol ürünleri ham petrolden rafine edildiği için, ham petrolün fiyatının artması durumunda tüm tamamlanmış ürünlerin fiyatları da artıyor. Petrol fiyatlarının gevşemesi ise tersi yönde etki yapıyor. Ancak petroldeki mevcut fiyatlamanın ne kadar süreceği henüz belirsiz.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...