Tgrt Haber

Akaryakıta çifte zam geliyor! Petrol kazanı kaynıyor, benzin ve motorin yerinde durmuyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar derleme
10 Eylül 2023 11:28 - Güncelleme : 10 Eylül 2023 11:36
Akaryakıta çifte zam geliyor! Petrol kazanı kaynıyor, benzin ve motorin yerinde durmuyor

Akaryakıt fiyatlarına zam geliyor. Yapılan vergi artışlarının ardından fiyatlar durmak bilmiyor. Şimdi de akaryakıtı OPEC+ liderlerinin arz kesintileri vurdu. Suudi Arabistan ve Rusya'nın arz kesintileri sonrasında petrol ve petrol ürünleri yükselişe geçti. Brent petroldeki yükselişle birlikte benzin ve motorin fiyatlarına yeni zam geleceği duyuruldu.

Akaryakıtta vergi artışlarının ardından yapılan zamlara bir yenisi daha ekleniyor. OPEC+​ liderlerinin arz kesintilerini uzatmasının ardından petrol fiyatları hızla tırmanışa geçti. Kesinti ve ham petrol stoklarının düşmesi ile geçen hafta haftalık yükselişte zirveyi gören Brent Petrol, piyasanın daha da sıkılaştığına işaret etti.  

Brent petrol fiyatlarındaki aşırı yükseliş sonrası benzin​ ve motorine de artış haberi geldi. Akaryakıta gelecek zamla ilgili tarih de belli oldu.

MOTORİN​ 40 LİRAYA DAYANACAK!

Motorinin litre fiyatına 13 Eylül Çarşamba günü saat 00.01 itibarıyla 1.50 TL’lik zam geleceği öne sürüldü. Pompaya yansıyacak zamla birlikte motorin fiyatı 40 TL'ye dayanacak. Zamlı tarife ile motorinin litre fiyatı İstanbul’un Avrupa yakasında 37,86 TL’den 39,36 TL’ye çıkacak. Motorin İstanbul’da 39,42 TL’den, Ankara’da 39,95 TL’den ve İzmir’de 40,16 TL’den satılacak.

BENZİNE DE ZAM GELİYOR!

Benzine de 1 TL civarında zam yapılabileceği belirtiliyor.

GOLDMAN SACHS'IN PETROL TAHMİNİ TEDİRGİNLİĞİ TIRMANDIRDI

OPEC+ liderlerinin arz kesintilerini uzatmasının ardından haftalık kazanca yönelen petrol fiyatları için Goldman Sachs'tan korkutan tahmin geldi. Daha önce petrol fiyatları için 93 dolar tahmini yapan Goldman Sachs tahminini 107 dolara çıkardı. Goldman Sachs'taki analistler yayınladıkları son raporda, n Aralık 2024'te muhtemelen varil başına 107 dolara çıkacağını açıkladı.

Akaryakıta çifte zam geliyor! Petrol kazanı kaynıyor, benzin ve motorin yerinde durmuyor

PETROL FİYATLARI 100 DOLARI GÖRÜR MÜ?

Londra merkezli enerji danışmanlık firması CMarkits’in petrol araştırma birimi şefi Dr. Yousef M.Alshammari, petrol üretim kesintilerine ek olarak ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu ayki toplantısında faizi sabit bırakması durumunda petrolde 100 dolar seviyesinin görülebileceğini söyledi.

Primary Vision’da enerji analisti ve ekonomist olarak görev yapan Osama Rizvi de petrolde 100 dolarlık fiyatın görülebileceğini ancak bu seviyede kalıcı olmayacağını öngördü.

JPMorgan Chase & Co., talep görünümünün zorlu olması nedeniyle ham petrolün bu yıl varil başına 100 doları görme ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor.

Petrol fiyatlarındaki artış ve 100 dolar tahminleri, Amerikan The New York Times (NYT) ve İngiliz The Financial Times (FT) gibi gazetelerde de geniş yer buldu.

Svelland Capital direktörlerinden Nadia Martin Wiggen’in Brent petrolün Ukrayna savaşının ilk aylarında olduğu gibi 100 doları aşabileceği yönündeki tahmini de NYT’de yer aldı.

FT, petrol ve akaryakıt fiyatlarındaki artışın, ABD’de gelecek yıl yapılacak seçimleri etkileyebileceğini ve Başkan Joe Biden’e karşı Cumhuriyetçilerin elini güçlendireceğini vurguladı.

akaryakıt

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Avrupa yakası:

Benzin: 36,75 TL

Motorin: 37,93 TL

LPG (Otogaz): 17,24 TL

İstanbul Anadolu yakası

Benzin: 36,80 TL

Motorin: 37,93 TL

LPG (Otogaz): 17,69 TL

Ankara akaryakıt fiyatları

Ankara benzin fiyatı: 37,18 TL

Ankara motorin fiyatı: 38,36 TL

Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 17,60 TL

İzmir akaryakıt fiyatları

İzmir benzin fiyatı: 37,24 TL

İzmir motorin fiyatı: 38,52 TL

İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 17,31 TL

Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar derleme
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Vatandaş10 Eylül 2023 17:44

Nereye kadar bu böyle gitmez her gelen zam gıda ve diğer ihtiyaçlara yansıyan zam demektir

Sonraki Haber Yükleniyor...