Tgrt Haber

Akaryakıt kazançlarını geri alıyor! İndirim yeni gelmişti, bu kez de motorine zam geliyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
15 Kasım 2023 13:47 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 14:24
Akaryakıt kazançlarını geri alıyor! İndirim yeni gelmişti, bu kez de motorine zam geliyor

Petrol fiyatlarında yaşanan iniş çıkışlı seyir akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Motorine gelen yeni indirimin ardından bu kez de zam haberi geldi. Motorin fiyatlarına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere zam gelecek. Yapılan zamla motorin 40 liraya yaklaşacak.

Petrol​ fiyatlarındaki oynaklık devam ediyor. Dövizdeki değişiklik ve petrolde yaşanan iniş çıkışlar akaryakıt​ fiyatlarına indirim ve zam olarak yansıyor. Motorinin litre fiyatına 13 Kasım Pazartesi gecesi 1 lira 64 kuruş indirim gelmişti. Henüz yeni gelen motorin​ indiriminin ardından sektör kaynakları yeni zam haberini duyurdu.

MOTORİNE ZAM GELİYOR

Akaryakıt sektörü kaynaklarının verdiği bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 lira 14 kuruş zam gelecek.

Bu geceki zamla birlikte motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 37,53 TL’ye, Ankara’da 38,11 TL’ye, İzmir’de 38,29 TL’ye yükselecek. Benzinde ise fiyat​ değişimi olmayacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 34,55 TL, Ankara’da 35,20 TL, İzmir’de 35,31 TL seviyesinde bulunuyor.

PETROL FİYATLARINDA SAKİN SEYİR

Petrol fiyatları, piyasanın arz ve talep görünümüne ilişkin farklı görüşleri sindirmesi ve sektör raporunun ABD stoklarındaki artışa işaret etmesiyle sakinleşti. Küresel gösterge Brent varil başına 82 doların üzerinde işlem görürken, ABD ham petrolü 78 dolara yakındı. Petrol, İsrail-Hamas savaşı risk priminin buharlaşması ve talep görünümüne ilişkin şüphelerin ortaya çıkmasıyla Ekim ortasından bu yana keskin bir düşüş yaşadı, ardından Pazartesi'ye kadar olan üç gün içinde yükselişe geçti.

Salı günkü yumuşak ABD enflasyon raporu, Fed'in 2024 ortasına kadar faiz oranlarını düşürmeye başlayacağı yönündeki iddiaları teşvik etti; bu da petrol talebinin uzun vadeli görünümüne yardımcı olurken doların düşmesine neden oldu.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...