Tgrt Haber

Akaryakıta ÖTV zammına Destici'den tepki

16 Temmuz 2023 16:49 - Güncelleme : 16 Temmuz 2023 16:59
Akaryakıta ÖTV zammına Destici'den tepki

Akaryakıta gelen ÖTV zammına bir tepki de BBP lideri Mustafa Destici'den geldi. Düzenlemenin kabul edilebilir ve hakkaniyetli olmadığını belirten Destici, kararın tüm iyileştirmeleri değersiz kıldığını söyledi.

Akaryakıt​ fiyatlarına yansıyan yüksek ÖTV zammı, Cumhur İttifakı'nın ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici​'nin de tepkisini çekti.

"HAZİNE YARDIMI" ELEŞTİRİSİ

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Destici, "Akaryakıt ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) nin yüzde 200 üzeri yükseltilmesi kabul edilebilir ve hakkaniyetli bir düzenleme olmamıştır" dedi.

Destici, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "ÖTV dolaylı bir vergi düzenlemesidir. Yani yoksulla zenginin, geliri düşük olanla yüksek olanın aynı oranda ödediği vergidir. Akaryakıta bu denli zam yapmak yerine mesela, doğalgazda geliri yüksek olanlara uygulanan sübvanse (yüz milyarca TL) ile siyasi partilere verilen milyarlarca TL hazine yardımı kaldırılabilirdi. Bu doğru ve hakça değildir. Ayrıca bugüne dek yapılan tüm iyileştirmeleri de değersiz kılmaktadır." 

AKARYAKITA NE KADAR ZAM GELDİ?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre akaryakıtta ÖTV tutarları arttı. 6 liralık artış gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı. İstanbul'da benzinin litresi 28.05 liradan 34.05 liraya, motorinin litresi ise 26.32 liradan 32.32 liraya yükseldi.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Adem okumuş 16 Temmuz 2023 19:19

Yarın gıdaya zamlar başlar

Sonraki Haber Yükleniyor...