Tgrt Haber

Akaryakıtta sevindiren haber! Benzin indirimi pompaya yansıdı, fiyat düştü (27 Eylül akaryakıt fiyatları)

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
27 Eylül 2023 01:40 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 01:54
Akaryakıtta sevindiren haber! Benzin indirimi pompaya yansıdı, fiyat düştü (27 Eylül akaryakıt fiyatları)

Küresel petrol fiyatlarındaki dalgalanma, döviz kurlarındaki değişiklikler ve piyasadaki belirsizlik, akaryakıt fiyatlarına yansıyor. Önce Suudi Arabistan ve Rusya'nın üretim kısıntısı kararı sonrasında petrol arzının artabileceği ve buna bağlı olarak fiyatların yükselme riski, hem benzin hem de dizel yakıtlarında artışlarla sonuçlanıyor. Otomobil sahiplerini rahatsız eden bu fiyat dalgalanmaları sonrası indiriim haberi geldi. Gece yarısından itibaren indirimli fiyat tabelaya yansıdı. İşte son fiyat tarifesi... 

Petrol fiyatlarındaki dalgalanma hız kesmiyor. Dünya genelindeki arz​ kesintileri endişeye sebep olurken, büyük petrol üretici ülkelerden gelen güncellemeler fiyatlar üzerindeki etkisini sürdürüyor. Ardışık olarak artan fiyatlar, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve arz sıkıntısı nedeniyle fiyatlar neredeyse 100 dolar seviyelerine tırmanmıştı. Rusya​'nın benzin​ ve motorin ihracatına kısıtlamalar getirerek petrol ihracatını azaltma kararı, piyasalarda bir miktar rahatlama sağladı.

Rusya yönetimi, yakıt ürünlerine uyguladığı kısıtlamalarda revizyona gitmiş ve gemi yakıtı ile kırsal motorin ihracatına izin vermiştir. Akaryakıt fiyatlarında yaşanan hafif yükselişin geçici olduğu ve fiyatlamalara sınırlı etkisi olduğu belirtilmişti. 

BENZİNE İNDİRİM GELDİ, TABLO DEĞİŞTİ! 

Geçtiğimiz hafta, motorin fiyatına 2,03 TL ve benzine ise 1 lira 60 kuruşluk bir zam yapılmıştı. Bu süreçte araç sahipleri fiyat dalgalanmalarından oldukça etkilenirken, şimdi akaryakıt fiyatlarında olumlu bir değişiklik yaşandı. Gece yarısından itibaren gelen 1,15 TL'lik benzin indirimi pompaya yansıdı.  

İŞTE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (27 EYLÜL 2023)

İSTANBUL

Benzin: 37,32 TL

Motorin: 39,87 TL

LPG (Otogaz): 17,14 - 17,60 TL

ANKARA

Motorin: 40,52 TL

Benzin: 37,88 TL

LPG: 16,29 TL

İZMİR

Motorin: 40,71 TL

Benzin: 37,98 TL

LPG: 16,00 TL 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...