Tgrt Haber

Akşener, İYİ Parti'nin asgari ücret talebini açıkladı

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
06 Aralık 2023 11:43 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 11:51
Akşener, İYİ Parti'nin asgari ücret talebini açıkladı

Asgari ücret görüşmelerinin başlamasına kısa bir süre kaldı. Hem hükümetin hem de muhalefetin gündeminde “asgari ücret” yer alıyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener asgari ücret ile ilgili beklentilerini partisinin grup toplantısında açıkladı. Akşener tek seferlik belirlenecek asgari ücrete tepki göstererek, asgari ücrete 2 defa zam yapılması gerektiğini söyledi. Akşener, yeni maaş ile ilgili "Ocak ayında 17 bin lira, temmuzda ise 20 bin 500 lira" talebini dile getirdi.

Asgari ücret​ muhalefetin de gündeminden düşmüyor. Haftaya başlayacak görüşmeler öncesinde partilerden de açıklamalar gelmeye devam ediyor. İYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşener​, TBMM'de partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi ve asgari ücret ile ilgili beklentilerini ortaya koydu.

“TEK ZAM​ ÇALIŞANLARI KORUMAZ”

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yılda tek zam ile ilgili 'Bir kez verilecek zamla bu iş biter' sözlerini değerlendirdi. Akşener, partililerine seslenerek “Maaşlara yılda 2 defa zam yapılıyordu, buna rağmen zamlar diğer zam dönemine kalmadan eriyordu. Biz de 4 zam teklif etmiştik. İktidar, tek zamma düşürdü. Erdoğan 'Bir kez verilecek zamla bu iş biter' dedi. Enflasyon​ oranı yüzde 40'a yaklaşan enflasyon oranı hedefi 36'larda olan ülkelerde tek zam çalışanları korumaz.” diye konuştu.

Asgari ücretin ocak ve temmuz aylarında yılda 2 defa belirlenmesi konusunda ısrarcı olacaklarını ifade eden Akşener “Miktar belirlenirken Türk-İş'in açlık sınırı rakamlarının esas alınmasını istiyoruz. Sadece enflasyon oranında yapılan artış yetmez. Büyüme oranında refah payı da verilmelidir.” dedi.

İYİ PARTİ'NİN ASGARİ ÜCRET TALEBİNİ AÇIKLADI

Meral Akşener, İYİ Parti olarak asgari ücret taleplerini de grup toplantısında açıkladı. Akşener, yeni maaşlar için, “2024 yılı Ocak ayı için 17 bin lira, Temmuz ayı için ise 20 bin 500 liradır. Ancak refah payı da temmuz ayındaki zammın içine ilave edilmelidir.” diyerek partisinin beklentisin ortaya koydu. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...