Tgrt Haber

Alışveriş yaparken dikkat: Cebinizdeki bozuk paralara güvenmeyin! Artık kabul edilmiyor

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TGRT Haber
15 Şubat 2024 13:57 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 15:18
Alışveriş yaparken dikkat: Cebinizdeki bozuk paralara güvenmeyin! Artık kabul edilmiyor

1 TL'lik madeni paraların basım maliyeti 3 lira 50 kuruşa yükselince paraların gramajında büyük bir düşüş yaşandı. Yaşanan gramaj düşüşü otomatlar tarafından algılanmamaya başladı.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, üretim maliyetlerinin ardından yaptıkları çalışma ile madeni parada kullanılan bakır​, çinko​ ve nikelin oranlarını değiştirdi. Paraların gramajında gidilen tasarruf sonucunda 1 TL'ler büyük oranda hafifledi. Yapılan değişiklikler sonucunda üretimde %30 tasarruf sağlandı. Alışveriş yaparken dikkat: Cebinizdeki bozuk paralara güvenmeyin! Artık kabul edilmiyor - 1. Resim

OTOMATLARA AYARLAMA YAPILACAK 

Gramajın düşürülmesi sonucunda paraların ağırlığına göre hassas bir şekilde ayarlanıp çalışan otomatlar da etkilendi. İş yerlerinde, okullarda, AVM'lerde sıkça kullandığımız otomatlar artık 1 TL'leri algılamaz oldu. 

Binlerce vatandaş bu konudan muzdarip olurken makinaların ayarlanmasının yapılacağı öğrenildi. Bu arada bazı otomatlarda yaşanan sıkıntı sosyal medyada da paylaşıldı. Alışveriş yaparken dikkat: Cebinizdeki bozuk paralara güvenmeyin! Artık kabul edilmiyor - 2. Resim
 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...