Tgrt Haber

Almanya 4 gün iş 3 gün ev modeline geçmeye hazırlanıyor

07 Kasım 2023 17:41 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 17:46
Almanya 4 gün iş 3 gün ev modeline geçmeye hazırlanıyor

Almanya’da bazı işletmeler ücret kaybı olmadan haftada 5 yerine 4 gün çalışma önerisi getirdi. Büyük şirketlerse, rekabet gücünü düşüreceği gerekçesiyle bu öneriye karşı çıkıyor.

Almanya haftada 4 gün çalışmayı tartışıyor. Dünyanın en büyük 4. ekonomisine sahip olan Almanya nitelikli iş gücünü artırmayı hedefliyor. Bunun için de haftada 5 gün yerine 4 gün çalışma konusu sık sık gündeme geliyor.

AVRUPA VE JAPONYA’DA VERİMİ ARTIRDI

4 gün çalışma Belçika​, İskoçya, Finlandiya, İskoçya gibi Avrupa ülkelerinde ve Japonya'da denendi. Çalışma veriminin düşmediği aksine yükseldiği görüldü.

BÜYÜK ŞİRKETLER KARŞI ÇIKIYOR

Almanya’da bazı işletmeler ücret kaybı olmadan haftada 5 yerine 4 gün çalışma önerisi getirse de büyük şirketler bu uygulamaya iş kaybı olacağı gerekçesiyle karşı çıkıyor. Bunların başında da dünyaca ünlü otomotiv şirketi Mercedes geliyor. Şirketin en büyük çekincesi rekabet gücünün azalması.

3 GÜN İZİN

Dört günlük çalışma haftası tüm dünyada giderek yaygınlaşıyor. Aralarında İrlanda, İspanya ve İngiltere'nin bulunduğu çok sayıda ülke 4 günlük çalışma haftasını test etti ve son derece olumlu sonuçlar elde etti. Son olarak Almanya'da bu ülkelerin arasına katılmaya karar verdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...