Tgrt Haber

Altı ay sonra devreye giriyor! BES birikimleri ile kredi çekilebilecek

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
28 Mart 2023 10:06 - Güncelleme : 28 Mart 2023 10:15
Altı ay sonra devreye giriyor! BES birikimleri ile kredi çekilebilecek

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) katılanlar birikimlerini teminat gösterip kredi çekebilecek. Yeni düzenleme ile BES sözleşmelerinden kaynaklı devlet katkısı hariç alacağın tamamı veya bir kısmı bankalara devredilebilecek.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), bireysel emeklilik (BES) için yeni düzenlemeleri Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, BES​ sözleşmelerinde alacağın tamamı bankalara devredilebilecek. Ayrıca, Bireysel Emeklilik Sistemi​'ndeki (BES) katılımcılar, finansman ihtiyaçlarını karşılamak için sistemden çıkmak yerine BES birikimlerini teminat gösterip avantajlı koşullarla kredi çekebilecek.

ALTI AY SONRA DEVREDE

Konuya ilişkin yönetmelik değişikliği ile ile bireyler BES birikimlerini alacağın devri sözleşmesi ile bankaya devredip daha ucuz kredi alabilecek. Yeni düzenleme altı ay sonra devreye girecek.

BANKALARA DEVREDİLEBİLECEK

Bireysel emeklilik sistemi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğe göre, katılımcılar, BES sözleşmelerinden kaynaklı devlet katkısı hariç alacağının tamamını veya bir kısmını fon paylarına ilişkin tedbir, haciz, iflas, rehin ve benzeri her türlü idari ve adli talebe konu sözleşmeler hariç olmak üzere alacağın devri sözleşmesi yoluyla bankalara devredebilecek.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...