Tgrt Haber

'Altın bin TL’yi geçecek' diyen İslam Memiş tarih vererek uyardı: Nisanda son hazırlıkları yapın

06 Nisan 2022 14:41 - Güncelleme : 06 Nisan 2022 15:41
'Altın bin TL’yi geçecek' diyen İslam Memiş tarih vererek uyardı: Nisanda son hazırlıkları yapın

Piyasalar Ukrayna-Rusya savaşı ve artan enflasyon karşısında yönünü belirlemeye çalışıyor. Para ve altında topyekun bir yükseliş yaşanırken kripto paralar ise hızlı bir düşüş içerisinde. Peki nisan ve mayıs aylarında piyasaları ne bekliyor? Altın ve dolar yükselecek mi? Altın fiyatı tahminleriyle ünlü İslam Memiş, Nisan ve Mayıs aylarındaki küresel piyasalara ilişkin yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

Piyasalarda Ukrayna ve Rusya savaşına ve artan enflasyona bağlı olarak bir yükselişler yaşanıyor. Dolar, Euro ve borsa yükselişini devam ettirirken bir süredir dalgalı seyreden altın da güne yukarı yönlü hareketle başladı. Dün 46 bin dolar seviyesini aşan Bitcoin ise hızlı bir düşüş yaparak 45 bin dolar seviyesine dayandı. Peki Mayıs ve Nisan ayında piyasaları ne bekliyor? Altın yükselecek mi? Dolar kaç lira olacak? Kripto paraların düşüşü devam edecek mi? Finans analisti İslam Memiş, para ve altın piyasalarına ilişkin yatırımcılara önemli tavsiyeler verdi.

MAYIS PİYASALAR İÇİN ÇOK RİSKLİ

Memiş, Mayıs ayında küresel borsalarda ciddi bir satış dalgası olabileceğini söyledi. 2 haftadır piyasalarda belirsizlikler yaşandığını kaydeden Memiş, enflasyonun artmasının kimsenin işine gelmediğini belirterek Mayıs ayında piyasaları şunların beklediğini söyledi: “Amerikan Merkez Bankasının 50 baz puan faiz artırımı gündeme gelecek. Doğal olarak küresel borsalarda satışlar kaçınılmaz olacak. Piyasalar gergin şu anda. Euro/dolar paritesinde ciddi satışlar var. Avrupa için bu durum ciddi bir şekilde olumsuz. Dolar içeride stabil bir şekilde devam ediyor. Bu beklemeler, Mayıs ayında bir yön kırılmasına kendini bırakabilir. Nisan ayındaki dolarda ve emtia fiyatlarındaki gerileme kalıcı olmayabilir. Mayıs ayını Nisandan daha çok riskli görüyorum” dedi.

MEMİŞ’TEN NİSAN AYI TAVSİYELER

Nisan’da yatırımcılara tavsiyede bulunan Memiş, “Döviz ihtiyacı olan alsın. Altın borcu olanlar borçlarını kapatmalı. Altın yakın sürede iki kez 900 TL’nin altında fırsat sundu. Ons tarafında düşük rakamlar halen gelmeye devam ediyor. Altın borcu olanlar ve düğün yapacaklar için fırsat. Şu an 900 TL’nin altına sarkmasını bekleyenler Mayıs ayında da 1.000’nin altına sarkmasını bekleyecekler” şeklinden konuştu. Memiş, dünya ekonomilerinin iyiye gitmediğini belirterek Merkez Bankalarının sudan çıkmış balık gibi enflasyonun önüne geçmeye çalıştıklarını vurguladı. “Yazın kıtlık ve kuraklık ekonomisi konuşabiliriz” diyen Memiş, yaz aylarında meyve ve sebzede düşük fiyatlar beklemediğinin altını çizdi.

ULAŞIM ZAMLARI NORMAL

İstanbul’da ulaşımda yapılan yüzde 40’lık zammı değerlendiren Memiş, bunun sürpriz olmadığını söyledi. Özellikle petrol, araç ve sigorta fiyatlarının yanı sıra kurumların kullandığı kredi maliyetlerinin arttığının altını çizen Memiş, bu zammı normal karşıladığını ancak hizmetlerin istenilen noktada olmadığını söyledi. Memiş, yıl içinde petrol fiyatlarının 120-140 dolar aralığını test edeceğini belirterek “İlerleyen dönemlerde de zamların gelme olasılığı güçlü” ifadelerini kullandı. Memiş, özellikle üniversiteye giden öğrencilerin derslerine odaklanması gerektiğini kaydederek “Öğrencilere en azından okul döneminde ulaşım ücretsiz olabilir” dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...