Tgrt Haber

Altın dipten topladı, Dünya Altın Konseyi rakam vererek çarpıcı tahminini yaptı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
17 Haziran 2023 13:43 - Güncelleme : 17 Haziran 2023 14:38
Altın dipten topladı, Dünya Altın Konseyi rakam vererek çarpıcı tahminini yaptı

Altın fiyatları 2023 yılının başından bu yana sürekli artan bir grafik çizdi. Fed kararları sonrası ons altın 3 ayın en düşük seviyesinden toparlanırken gram tarafında kararlı artışlarına devam etti. Dünya Altın Konseyi ise rakam vererek çarpıcı bir altın tahmininde bulundu.

Ons altın​ Fed’in şahin tutumları sonucu 17 Mart tarihinden sonra ilk kez sert bir düşüş yaşadı. Gram altın​ tarafında da hafif bir düşüş gözlendi. Dolar/TL kurundan destek alan gram hem ekranlarda hem de Kapalıçarşı piyasasında rekor seviyelerini korudu. Gram altın cuma gününü 1.486 seviyelerinde kapattı. Dünya Altın Konseyi Amerika kıtası baş piyasa stratejisti Joseph Cavatoni altın piyasalarını harekete geçirecek açıklamalar yaptı.

FED​ ŞAHİN ALGILANDI

Fed hafta içi açıkladığı faiz​ kararlarında oranları sabit tuttuğunu açıkladı. Ancak pek uzman yüzde 4 seviyesinde olan enflasyonun henüz istenilen seviyede olmaması nedeniyle faiz artırımlarına devam edeceği görüşünde. Fed yıl içinde iki kez daha faiz artırımına gidebilir. Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell​, neredeyse tüm Komite katılımcılarının daha fazla faiz artışını uygun gördüğünü söyledi.

ALTIN ZORLANMAYA DEVAM EDİYOR

Dünya Altın Konseyi’nin Amerika kıtası baş piyasa stratejisti Joseph Cavatoni, “Federal Rezerv bu yüksek faiz oranlarını sürdürdükçe altın yakın vadede zorlanmaya devam edecek. Ancak yine de potansiyel finansal piyasa risklerine karşı elde tutulması gereken stratejik bir varlık olmaya devam ediyor.” dedi.
Cavatoni, altında önemli bir düşüş gözlemediğini belirtirken yukarı yönlü potansiyelinin yaz boyunca sınırlı kalabileceğini sözlerine ekledi.

Altın dipten topladı, Dünya Altın Konseyi rakam vererek çarpıcı tahminini yaptı

Cavatoni’ye göre, ABD’nin şahin tavrını sürdürmesi halinde olacaklara yer veriyor.  Altın fiyatlarının bu yaz ne kadar düşebileceği konusunda da yorum yapıyor. Buna göre bu durum kısa vadede fiyatlarda dalgalanmaya yol açacak. Ayrıca altın fiyatlarının 1.900 doların altına düşme ihtimalini doğuracak ters rüzgarlar görmeye devam edecek.  Ancak Cavatoni, fiyatlar 100 dolar düşse bile piyasanın hala sağlıklı olduğunu da sözlerine ekledi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...