Tgrt Haber

Altın, düşüşe geçti, uzmanlar aynı fikirde birleşti: Kısa sürede 2 bin doların üzerine çıkacak

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber, AA
17 Ocak 2023 12:07 - Güncelleme : 17 Ocak 2023 12:28
Altın, düşüşe geçti, uzmanlar aynı fikirde birleşti: Kısa sürede 2 bin doların üzerine çıkacak

Gram altın yükseliş trendine bugün ara verdi, 17 Ocak gününe yüzde 0,26 değer kaybı ile başladı. Uzmanlara göre altın son günlerdeki kayıplarını kısa sürede geri alacak. Altın fiyatlarının ons başına 2 bin doların üzerine çıkarak rekor seviyelere yükselmesi bekleniyor.

Altın fiyatları​ 2022 yılında faiz oranlarının yüksek seyretmesiyle beraber dip seviyelere kadar geriledi. Mart ayındaki 2.069,89 dolarlık yüksek seviyesinden Eylül'de 1.613,60 dolara kadar düştü. Uzmanlar ise 2023 yılı içinde Fed’in faiz artışlarındaki yavaşlama ile altının yıl boyu rekor kıracağını ifade ediyor.

GÜNE DÜŞÜŞLE BAŞLADI

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.153 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün, ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,26 azalışla 1.157 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne de düşüşle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla yüzde 0,35 gerileyerek 1.153 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.890 lira, Cumhuriyet altını da 7.660 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı dün günü yüzde 0,3 değer kaybederek 1.915 dolardan tamamlamasının ardından, bugün yüzde 0,31 düşüşle 1.909 dolardan işlem görüyor.

DAVOS ZİRVESİ YATIRIMCININ ODAĞINDA KALMAYA DEVAM EDİYOR

Analistler, dünya genelinde enflasyon​ beklentilerindeki iyileşmeye karşın ekonomik büyümeye dair temkinli yaklaşımın korunması ile piyasalarda karışık bir seyir izlendiğini bildirdi. Davos Zirvesi'nden gelecek haber akışının yatırımcıların odağında kalmaya devam ettiğini aktaran analistler, veri gündeminde ise ABD'de New York Fed​ sanayi endeksi ile Almanya'da ZEW ekonomik görünüm endekslerinin öne çıktığını kaydetti. Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.890 doların destek, 1.930 ve 1.940 doların direnç konumunda olduğunu söyledi.

KISA SÜREDE 2 BİN DOLARA ULAŞABİLİR

Dünyaca ünlü finans kuruluşu Bank of America analistleri, zayıflayan ABD para birimi ve tahvil getirilerinin altını önümüzdeki aylarda ons başına 2.000 doların üzerine çıkaracağını ifade ediyor. New York merkezli borsa fonu WisdomTree analisti Nitesh Shah ise dolar ve tahvillerden gelen baskının azalmasıyla, yatırımcıların enflasyon ve ekonomik türbülansa karşı bir önlem olarak külçe satın almalarının muhtemel olduğunu belirterek, fiyatların yıl sonuna kadar kolayca ons başına 2.100 doların üzerine çıkabileceğini anlattı.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN


Kaynak: TGRT Haber, AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...