Tgrt Haber

Altın Fed frenine bastı, fiyatlar darmaduman oldu! İslam Memiş’ten 2024 için rekor tahmini geldi

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
10 Eylül 2023 17:34 - Güncelleme : 10 Eylül 2023 17:40
Altın Fed frenine bastı, fiyatlar darmaduman oldu! İslam Memiş’ten 2024 için rekor tahmini geldi

Altında ‘Fed’ etkisi sürüyor. Faizlerde şahin adımların bitmediğine yönelik yönlendirmeler ve enflasyon beklentileri altında düşüşe neden oldu. Art arda haftalık kayıp serisi devam eden altında bir önceki haftada elde ettiği tüm kazancın tamamını geri verdi. Altın cephesinde temkinli bekleyiş sürerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten 2024 için gram altın tahmini geldi.

Altın fiyatları​ frene bastı. Fed​ tarafından gelen faiz artırımlarına devam edeceğine yönelik işaretler altında geri çekilmeye neden oldu.  Enflasyon nedeniyle son toplantısında faizi artırarak son 22 yılın zirvesine getiren Fed'in, yılın geri kalanında atacağı adımlara ilişkin artan belirsizlikler altını dibe sürükledi.

Geride bıraktığımız hafta da düşüş serisine başlayan altın bir önceki hafta kazançlarını resmen geri aldı. Yatırımcının yüzünü güldürmeyen altında yön petrol kesintileri nedeniyle ivme yakalayamadı, aşağı yönlü devam etti. Gözler küresel piyasalar ve ABD​ tarafında olmaya devam ederken yeni haftada öncelikle ABD'de enflasyon​ verileri ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararına odaklanılacak. Enflasyon verileri de Fed politikalarına ışık tutacak.

ALTIN YATIRIMCISINA KAYBETTİRDİ

Kapalıçarşı’da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı, bu hafta yüzde 0,06 değer kaybıyla 1.662 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 0,05 azalışla 11.023 liraya geriledi. Geçen hafta sonu 2.732 lira olan çeyrek altının satış fiyatı 2.731 liraya indi.

ALTIN NE OLUR, DÜŞER Mİ, YÜKSELİR Mİ?

ABD'nin resesyona girme ihtimalinin azalması da altında zayıf görünüme neden oldu. Ancak küresel gelişmeler ve dünyadaki ekonomik koşullar, altına olan talebi desteklemeye devam edebilir. ABD'li bazı milletvekillerinin, Çin'e teknoloji ihracatının tamamen yasaklanması çağrısında bulunması ile piyasalar, Çin-ABD arasında tekrar alevlenen ticaret savaşından dolayı küresel ticarette aksama korkusu yaşadı. Washington ve Pekin arasındaki diyalogların kötüleşmesi, özellikle de Çin'in, hükümette iPhone'u kullanmayı bırakmalarını istediğine dair haberlerin ardından, altında bir miktar güvenli liman pozisyonu oluştu.

İSLAM MEMİŞ GRAM ALTIN İÇİN RAKAM VE TARİH VERDİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın için tarih verdi. Mmeiş, “2024 yılında 2000-2500 lira aralığında gram altında bir fiyatlama göreceğiz. Sizin de burada 1700'lü rakamlardan gram altın almanız gerekiyor. Ons altın 1920 dolarda. Baskılanma devam ediyor. 1917, 1929 dolar aralığında. 1930 doları kıramadı. Elimde dolarım var, parite üzerinden altım almalı mıyım? Evet. 2080 ve 2150 dolar seviyeleri ons altında gündemde” diyerek tahminini açıkladı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...