Tgrt Haber

Altın fiyatları takipteyken gözler NATO zirvesine çevrildi: Altın fiyatlarında son durum...

24 Mart 2022 10:04 - Güncelleme : 24 Mart 2022 11:13
24 Mart Perşembe NATO dev zirvesi öncesi altın fiyatlarında son durum...

Altın piyasaları pek çok faktörün etkisi altında değişim göstermeye devam ediyor. Brüksel'deki NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi çerçevesinde altın fiyatları yatırımcıların radarında. Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken NATO’nun dev buluşmasında Rusya’ya yeni yaptırımların açıklanması gündemde. Bu durumun değerli metale olan talebi artırabileceği beklentisi öne çıktı. NATO toplantısı öncesi altın fiyatlarında son durum merak edildi. Gram ve çeyrek altın ne kadar? İşte detaylar…

24 Mart Perşembe NATO dev zirvesi öncesi altın fiyatlarında son durum...

Altın fiyatları 24 Mart Perşembe gününde ekonomi gündemini takip edenler ve yatırımcılar tarafından yakından araştırılıyor. Rusya’nın Ukrayna saldırıları devam ederken ABD ve AB ülkelerinin Rusya’ya art arda yaptırımları küresel piyasalarda etkili oluyor.

Brüksel'deki NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, Ukrayna-Rusya konusunu ele almak üzere toplanıyor. NATO toplantısı öncesi ABD ve AB’nin, Avrupa’nın Rus enerjisine bağımlılığını azaltmak konusunda anlaşmaya yakın olduğu aktarıldı.

Bunun yanında Moskova’nın Avrupa Birliği’nin de içinde olduğu dost olmayan ülkelerden gaz satışında ruble ile ödeme kabul edeceğini açıklaması fiyatlarda daha da yüksek seviyeleri izlemesine sebep oldu.

MERKEZ BANKALARI SIKIŞMAYA GİDİYOR

Savaş ve birbirini takip eden yaptırım kararları son dönemde emtia fiyatlarının ve enflasyonun yükselmesine neden olarak bazı merkez bankalarının daha hızlı parasal sıkılaşmaya gitmesine neden oluyor. Fed’in şahinleşen tonu ve yükselen ABD tahvil getirileri altını etkisi altına alsa da değerli metalin enflasyona karşı etkili bir hedge seçeneği olması destek bulmaya devam etmesini sağlıyor.

''ALTIN FİYATLARININ ARTMASINA NEDEN OLUR''

Fed yetkilileri yaptıkları açıklamalarda enflasyonun dizginlenmesi için gerekli adımların atılacağını söylemişti. Fed yetkilileri Amerikan vatandaşlarının kendilerine güvenmelerini isteyerek Mayıs ayından yapılacak toplantıda 50 baz puanlık faiz artışı seçeneğinin masada olduğunu belirtti.

“Altın Fed fırtınasını atlattı” diyen SPI Asset Management Yönetici Ortağı Stephen Innes, “Açıklanacak yeni yaptırımlar enflasyon beklentisini artırabilir ve bu durum altın fiyatlarının artmasına neden olur” değerlendirmesinde bulundu.

Döviz kuruna ve dünyadaki diğer etkenlere bağlı olarak altın fiyatlarında da değişimler yaşanıyor. Rusya-Ukrayna savaşını en önemli konu haline getiren NATO liderler zirvesi öncesi gözler altın fiyatlarına çevrildi. Dev zirve öncesi ve sonrasında altın fiyatları merak ediliyor. Altının ons fiyatı, 23 Mart 2022 Çarşamba günü 1.919 dolardan işlem görürken kapalı çarşı fiyatları, altın piyasasında en düşük “gram” 914 TL, en yüksek “cumhuriyet altını” 6.160 TL’den işlem görmüştü.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Ons altın 1.942,13 seviyelerinde işlem görürken, çeyrek altın 1.510,67 TL seviyelerinde işlem görüyor.

GRAM ALTIN

Yatırımcıların en çok takip ettiği materyal olan gram altın 926 TL seviyelerinde işlem görüyor. Önceki günü 913,486 seviyelerinde kapatan gram altın yüzde 1,40'lık artış ile yukarı yönlü hareketini sürdürüyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...