Tgrt Haber

Altın fiyatları uçuşa geçti! Yeni tarihi zirve görüldü, gram altından yeni rekor geldi

11 Temmuz 2023 10:07 - Güncelleme : 11 Temmuz 2023 10:12
Altın fiyatları uçuşa geçti! Yeni tarihi zirve görüldü, gram altından yeni rekor geldi

Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Uçuşa geçen altında rekor üzerine rekor geliyor. Altın, ABD tahvil getirilerindeki düşüş ve zayıflayan dolardan destek bulurken gram altın tarafında rekor tazelendi.

Altın fiyatları​ durdurulamıyor. Altın fiyatları yeni zirveleri test ediyor. Yatırımcıların Fed’in daha fazla sıkılaştırmaya gideceği beklentisine rağmen ABD tahvil getirileri ile ve doların zayıf görünümü yatay seyire neden oluyor.

Ons altın 1.933 dolardan işlem görüyor.

GRAM ALTIN​ REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR

Gram altın tarafında ise yeni tarihi zirve görüldü. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın 1.626 TL ile rekor tazeledi.

GÖZLER FED’DE OLACAK

ABD’de tahvil getirilerinin düşmesi altını pozitif etkilerken Yarın açıklanacak ABD TÜFE verilerinin ve Fed’in 26 Temmuz’da gerçekleştireceği toplantı ile birlikte kararın şahin yönde olacağı beklentileri  altını fiyatlıyor.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...