Tgrt Haber

Altın fiyatlarında dolar ve Fed çöküşü! Bu sefer bıçak sırtında, soluksuz düşüyor, kayıplar derinleşiyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
03 Ekim 2023 12:33 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 12:46
Altın fiyatlarında dolar ve Fed çöküşü! Bu sefer bıçak sırtında, soluksuz düşüyor, kayıplar derinleşiyor

Altın fiyatlarında soluksuz düşüş devam ediyor! Gram altın 10 günde büyük kayıp verdi. Fed’in son toplantısında faizi sabit bırakması ve yetkililerin bu yıl ilave faiz artışı yapabileceğine yönelik mesajlar altında keskin düşüşe neden oluyor. Yaşanan sert düşüş sonrası henüz yatırımcı için yeşil ışık görünmezken fiyatlar yeni yatırımcı için umut vadediyor. Analistler altının gidişatının alım için fırsat oluşturduğunu ifade ederek alım için seviyeyi açıkladılar. Peki Altın fiyatlarında son durum ne? Altın neden düşüyor? Altın alınır mı? İşte detaylar

Altın​ fiyatlarında kayıplar derinleşti. Altın 10 günde neredeyse 100 lira geriledi.  Ons altında Eylül'den beri kayıp yüzde 6’ya dayanarak, yaklaşık yedi ayın en düşük seviyesine geriledi.

ALTINDA FED​ ÇÖKÜŞÜ

ABD Merkez Bankası’nın (FED) eylül toplantısında faizi sabit bırakması daha sonra da yetkililerin ilave bir faiz​ artışı yapılabileceğine yönelik mesajlar değerli madende soluksuz düşüşe neden oldu. Fed yetkilileri, yüksek faiz oranlarında kararlılık gösterirken, bu durum altının çöküşünde etkili oldu. Kasım ayında olası faiz artırımına ilişkin işaretler gerilemeyi daha da tetikliyor.

DOLAR​ VE TAHVİLLER GÜÇLENDİ, ALTIN YERLE BİR OLDU

Doların güçlenmesi ve ABD tahvillerine talebin artması altında satışları getirdi. Dolar endeksi, bir yılın en iyi çeyreğini yaşadıktan sonra 10 büyük para birimi karşısında güçlendi. ABD'de hükümetin kapanma krizinden kurtulması altında ivmeyi aşağıya doğru çekerken değer kaybını da hızlandırdı.

TAHVİLLER 16 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

ABD 10 yıllık tahvil getirileri pazartesi İtibariyle 16 yılın en yüksek seviyelerine yükseldi ve mayısta ayında başlayan yükseliş eğilimini devam etti. Tahvillerdeki yükseliş altın tarafında satışları getirdi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Spot altın ise pazartesi günü yüzde 1,1 düşüşle kapattıktan sonra haftanın ikinci işlem gününde yüzde 0,4 değer kaybederek 1.821 dolar seviyelerine düştü. Gram Altın fiyatı, 1.612,39 TL'den işlem görüyor. Çeyrek Altın fiyatı, 2.723,48 TL'den işlem görürken, Yarım Altın fiyatı 5.446,97 TL'ye karşılık geliyor. Tam Altın fiyatı 10.860,62 TL’den, 14 Ayar Bilezik 949,47 TL, 18 Ayar Bilezik 1.215,99 TL'ye, 22 Ayar Bilezik fiyatı da 1.519,15 TL'ye karşılık geliyor.

ALTIN ALINIR MI?

Finansal Danışman Tuncay Turşucu altındaki düşüşleri değerlendirdi ve alım fırsatı için rakam verdi. NTV’ye değerlendirmelerde bulunan Turşucu, “1800 dolara doğru düşüşler olursa gram altın için de düşüşler olabilir. Gram altındaki düşüş tamamen ons altından kaynaklı olan harekettir. Doların çok güçlenmesi, ABD’de 10 yıllık faizlerin yukarı doğru gitmesi, içeride de gramı etkiliyor. Şu anda çok iyi hava yok, bir süre daha altındaki aşağı yönlü hareket devam edebilir. Ons altın 1800 veya 1750’lere kadar düşerse, içeride gram altın için alım fırsatı verecektir diye tahmin ediyorum.” diye konuştu.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Metin 3 Ekim 2023 23:10

Ne zaman düşüş var denilgi zaman en fazla %0.25 dusmus ondan yükselişe geçmiştir yatırıma devam

Sonraki Haber Yükleniyor...