Tgrt Haber

Altın fiyatlarında kazanın dibi göründü, son tren kalkıyor! Fed baskısı bitecek, resmen rekor kıracak

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
14 Eylül 2023 14:46 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 14:54
Altın fiyatlarında kazanın dibi göründü, son tren kalkıyor! Fed baskısı bitecek, resmen rekor kıracak

Altın fiyatlarında ABD enflasyonu baskısı sürüyor. Verilerin beklentilerin üstünde gelmesi düşüşü hızlandırırken, analistlerin Fed açıklamaları sonrasında altın yatay seyrine devam ediyor. Piyasalardaki fiyatlamalarda da Fed'in eylül toplantısında politika faizini sabit mi yoksa artırımlı mı uygulayacağı merak edilirken uzmanlardan da kritik karar öncesi altın tahminleri gelmeye devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında dip seviyeler olduğunu dikkat çekerek, yatırımcılara ‘son treni kaçırmayın’ uyarısı yaptı.

Altın fiyatları​ ABD enflasyonunun ardından dip seviyelere kadar geriledi. Fed’in faiz kararı için önemli gördüğü verilerin beklentileri aşması Fed​ tarafında alarma neden olurken, parasal sıkılaştırma ihtimallerini de güçlendirdi. Altın fiyatların Fed’in daha da şahinleşebileceği ihtrimali işe düşüşünü hızlandırdı.

ONS VE GRAM ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Spot altın ons başına 1.905 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise 1.650 seviyelerinden alıcı buluyor.

CUMHURİYET VE ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın 2.710 lira, Cumhuriyet altını da 10.960 liradan satılıyor.

ALTINDA FED BASKISI SÜRÜYOR!

ABD’de Fed’in enflasyon​ göstergelerine göre faiz artışına gideceği ihtimalleri artarken ekonomistlerin bir kısmı da Eylül toplantısında faizleri sabit tutacağını  ancak asım toplantısında faizlerin artırılma ihtimalinin yüksek olacağı görüşünde birleşiyor.

Uzmanlar altın piyasasında en büyük belirsizliğin 2024 yılı için Fed’in faiz indirim patikası olduğunu ve bu durumun altının volatilitesindeki en büyük etken olarak öne çıktığını belirtiyor.

İSLAM MEMİŞ’TEN KRİTİK UYARI: ALTINDA SON TRENİ KAÇIRMAYIN

İslam Memiş​, gram altında eylül ayının son fırsat treni olabileceği konusunda uyararak, ekim ayındaki zirveye dikkat çekti. Memiş, gram altın TL için ocak 2024 ve 2024 yılı geneli rekor tahminini de açıkladı:

"Ons altın 1910 dolar seviyesinde. Destek seviyeleri kırıldı. 1885 dolara kadar gerileyecek sanırım ons altın. Bu seviyeler yılın dip seviyeleri. Ekim ayı itibarıyla ons altında 2000 üzerinde ataklar göreceğiz ve alım fırsatı vermeden hızlı hareketler göreceğiz. Elinde dolar varsa, kesinlikle ons altın tarafına gir. Biz bu yıl enflasyon geri gelecek diye bekliyorduk. Enflasyon artmaya devam ediyor ve Fed faiz kararını açıklayacak. Ya artıracak ya pas geçecek. Yüzde 50-50 ihtimaller. Faiz artırımı yapsa bile son kez yapmış olacak. Fed'in para politikasındaki değişiklikler, ons altının önünün açan faktör. İçeride dolar TL zaten yükselişte. Gram altında da tereddütümüz yok.

GRAM ALTINDA EKİMDE BU RAKAMLARI DUYAMAYACAKSINIZ!

Altında dip seviyeleri işaret eden Memiş, “Gram altın TL fiyatını ekranlarda 1650 lira olarak görüyorsunuz. Serbest piyasalarda 1702 lira. Gram altın tarafında da kazan dibi, sıyırdın sıyırdın. Ekim itibarıyla 1800'lü rakamları konuşacağız. 2024 yılı ocak ayında 2000'li rakamlar, ardından 3000'e yolu açan bir trendle karşı karşıya geleceğiz. Hiç tereddüt etme. Ben bile 1702 liradan aldım kenara koydum. Altın fiyatları dip seviyelerde dolaşmaya devam ediyor. İki haftalık süreci iyi değerlendirin. Ekim ayı itibarıyla 1700'lü rakamları duyamayacaksınız gram altında.

Elinde dolar bulunduran arkadaşlarımız gümüş tarafında tasarruflarını değerlendirmeli. Gram gümüş serbest piyasalarda 20 lira seviyelerinde. Bedava." yorumunda bulundu.

Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...