Tgrt Haber

Altın takılarda şatafatı sevenler cep yakan fiyatlara aldırmadı! Yatarım değeri olmayan Mardin işlemeli altın takıları

20 Şubat 2024 16:47 - Güncelleme : 21 Şubat 2024 08:53
Altın takılarda şatafatı sevenler cep yakan fiyatlara aldırmadı! Yatarım değeri olmayan Mardin işlemeli altın takıları

Yatırım değeri olmayan Mardin işlemeli altın takılar gelinlerin ilk tercihi oldu. Şatafat sevenler için adres olan Mardin işlemeli altın takı modellerinin fiyatları cep yakıyor. İşte yatırım değeri olan Mardin işlemeli altın takılara olan talep...

Mezopotamya topraklarında yüzyıllardır üretilen Mardin işlemeli altın takılara olan ilgi altın fiyatlarına rağmen arttı. İşlemelerdeki telkari dokunuşa bir de Mısır sultanlarının tercih ettiği işlemelerin eklendi. Abartı seven gelin adaylarının ilk tercihleri arasında yer alan altın takılar da 14 ayar dikkat çekti. Ancak yatırımcılar bu takılara dikkat çeken bir açıklamalarda bulundu. Satış değerleri ve yatırım yerine girmeyen bu takılar işlemeden kaybediyor. Bu yüzden Türkiye'de tercih rotası olmayan Mardin altın takılarına özellikle Dubai, Sudi Arabistan, Azerbaycan gibi ülkelerden talep arttı. 

MARDİN İŞLEMELİ ALTIN TAKILARININ MODEL VE FİYATLARI 

Mardin takılarında en dikkat çeken durumlardan biri saf altın oranları oldukça yüksektir. Bu yüzden de sarı rengi daha açık olur. Bunun yanı sıra işlemelerindeki abartılar gösterişi artırıyor. 14 ayar ve 22 ayar arasında olan Mardin işlemeli altın takı modellerinde ilk karışımıza çıkan burma bilezik oldu. 

22 ayar burma bilezik 25 gram 56.110 TL 

22 ayar burma bilezik 30 gram üçlü 67.350 TL

22  ayar burma bilezik 13 gram 29.190 TL 

Altın fiyatlarını umursamadılar, yüzler güldü! Mardin işlemeli altın takılarının model ve fiyatları - 1. Resim

Dikkat çeken diğer Mardin işlemeli altın takılarla yüzük oldu. Özellikle baget olarak geçen yüzüklerde telkari işlemeleri dikkatlerden kaçmadı. 

14 ayar telkari altın yüzük 5.250 TL

22 ayar telkari altın yüzük 15.355 TL 

Bu fiyat dilimleri günlük değişen altın fiyatlarına göre şekil alır. 

Altın fiyatlarını umursamadılar, yüzler güldü! Mardin işlemeli altın takılarının model ve fiyatları - 2. Resim

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI 

Bugün itibariyle dolar 31 TL sınırına yaklaşınca altın fiyatlarının spot piyasa değerleri de hareketlendi. Ons altın 2.030 dolara yaklaşınca gram altın 2.005 TL, Çeyrek 3.604 TL, Cumhuriyet altını 14.686 TL seviyelerini gördü. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...