Tgrt Haber

Altın için son eşik, son 2 haftanın en düşüğünde! Yatırımcıya korkutan uyarı geldi: Kritik senaryo ‘olumsuz’

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı, Bloomberght
13 Eylül 2023 11:14 - Güncelleme : 13 Eylül 2023 11:25
Altın için son eşik, son 2 haftanın en düşüğünde! Yatırımcıya korkutan uyarı geldi: Kritik senaryo ‘olumsuz’

Geçtiğimiz hafta sert düşüş kaydeden altın, bugün iki haftanın en düşük seviyesine yakın seyrediyor. Yatırımcının gözü kulağı Fed faiz kararının yönünü belirleyecek ABD enflasyonuna çevrildi. ABD tarafından gelecek veriler FED’in faiz politikasında artırımların devam edip etmeyeceğine yönelik işaretler taşıyacak. Analistler baskı altındaki altın ile kritik uyarılar yapıyor. Rakamların sıcak gelmesi durumunda altında kayıpların yaşanabileceği yorumlarını yapılıyor. Peki, altın fiyatlarında son durum ne? Altın yükselir mi, düşer mi? İşte güncel altın kuru

Altında kritik eşik, son 2 haftanın en düşüğüne geriledi. Gözler Fed faiz politikasındaki tablo ile ilgili net sinyalin geleceği ABD enflasyonuna çevrildi.

ABD ENFLASYONU​ NET BİR TABLO ORTAYA KOYACAK

Yatırımcıların ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesi temkinli davrandığını belirten analistler, ülkede açıklanacak enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yıl sonuna kadar nasıl adımlar atacağına dair sinyaller verebileceğini belirtiyor. Ağustos ayı ABD enflasyon verisi daha fazla artışa ihtiyaç olup olmadığı konusunda net bir resim ortaya koyacak.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Spot altın ons başına 1.910 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise 1.650 TL seviyesine yakın işlem görüyor.

ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Analistler, enerji sektöründe bir süredir yaşanan arz endişelerinin bugünkü enflasyon verilerine de etki etmiş olabileceğini aktararak, aylık Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE) yüzde 0,6 artış beklendiğini hatırlattı. Bir önceki ay TÜFE, aylık bazda yüzde 0,2 artmıştı.

Fed’in 19-20 Eylül’de yapılacak toplantıda faizleri sabit tutması beklense de ekonomistlerin bir kısmı Merkez Bankası’nın faizleri 2024 Nisan-Haziran döneminden önce düşürmesini beklemiyor.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.910 ve 1.900 doların destek, 1.930 ve 1.940 doların direnç seviyeleri olarak öne çıktığını kaydetti.

ALTIN DÜŞER Mİ, YÜKSELİR Mİ?

Bloomberg’in haberine göre, Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Kelvin Wong açıklanacak veriyi değerlendirerek, “ABD enflasyon verisinin beklenenden daha sıcak gelmesi durumunda bu durum 10 yıllık tahvil getirilerini daha yukarı taşıyacak ve altını olumsuz etkileyecek” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası tarafında da enflasyona dair beklentiler önümüzdeki yıl yüzde 3’ün üzerinde kalacağına işaret ederken bu durum bankanın Perşembe günü yapılacak toplantıda art arda onuncu kez faiz artışına gitme ihtimalini güçlendiriyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI​ İÇİN TIKLAYIN

 

 

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı, Bloomberght
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...