Tgrt Haber

Altın kadar değerli! Herkes peşine düştü, yaprakların arasında didik didik arıyorlar

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Mart 2024 15:00 - Güncelleme : 26 Mart 2024 15:11
Altın kadar değerli! Herkes peşine düştü, yaprakların arasında didik didik arıyorlar

Madra dağında yetişen ve köylünün geçim kaynağı haline gelen Kuzu Göbeği mantarının fiyatı altınla yarışıyor. Her geçen gün fiyatı artan mantara talepler artıyor.

Burhaniye​ ilçesinde, bahar yağışları ile birlikte Madra Dağında çıkmaya başlayan Kuzu Göbeği mantarı toplanmaya başlandı. Herkes bölgeye gelerek kuzu göbeği mantarı aramaya başladı. Kilosunun 900 TL'ye çıktığı mantar her geçen gün fiyatını katlıyor. 

GEÇİM KAPISI OLDU

Köylere alıcıların geldiğini anlatan Hatice Karakaya, pek çok insanın kuzu göbeği topladığını söyledi. Bahar yağışlarının düşmesi ile birlikte, Madra dağında çıkan kuzu göbeği mantarı yöredeki köylülere geçim kaynağı oldu. Köylere alıcılar gelirken, bazı vatandaşlarda pazarda kuzu göbeği mantarı satmaya başladı. Pazarda kuzu göbeği mantarı satan Hatice Karakaya, “Yağmurla birlikte kuzu göbeği çıkmaya başladı. Bizim köyde de pek çok insan bunu topluyor. Kilosu 900 liraya kadar çıktı. Kuzu göbeği bu günlerde pek çok insana geçim kapası oldu” dedi.

Altın kadar değerli! Herkes peşine düştü, yaprakların arasında didik didik arıyorlar - 1. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...