Tgrt Haber

Altın kanatlandı, gözünü resmen zirveye dikti! Dolar etkisi ile altın fiyatları tırmanıyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
02 Ağustos 2023 10:45 - Güncelleme : 02 Ağustos 2023 10:58
Altın kanatlandı, gözünü resmen zirveye dikti! Dolar etkisi ile altın fiyatları tırmanıyor

Altın haftanın ikinci gününde de yükseliş trendinde! Dolardaki değer kaybı altına yaradı. Altında tırmanış sürerken yatırımcının gözü yarın açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi.

Altın​ resmen uçuşa geçti. Doların küresel para birimleri karşısında düşmesi altına yaradı. Fiyatlardaki yükseliş altını olanların yüzünü güldürürken, yatırımcılar Merkez Bankası​ faiz kararında ipucu olacak ve altının yönünü belirleyecek enflasyon verilerine kilitlendi.

 ALTIN FIRLADI!

Altın​ fiyatları, dolar​, Hazine tahvil getirileri ve Asya borsalarının Fitch​'in kararından sonra düşmesiyle yükseldi. Kararın ardından ekonomiye olan güvenin azalması güvenli liman olarak görülen altına talebi artırdı.

İYİMSER HAVA ONS ALTIN​ FİYATINI DÜŞÜRMÜŞTÜ

Geçen hafta ABD​ Merkez Bankası’nın (Fed) faizi 25 baz puan artırmasının ardından ons altında fiyatlamalar görülmüştü. Ardından Fed,’in gelecek dönem para politikalarında atılacak adımlar noktasında önemli olan ABD​ 2’nci çeyrek büyüme rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesiyle birlikte piyasalarda iyimser hava oluşmuş, altın​ gerilemişti. Altın​ bu haftaya yükselişle başladı ancak doların diğer para birimleri karşısındaki değer kaybı ons altında baskı yaratıyor.

FITCH​ KREDİ NOTU KARARI ALTIN​ ÇAKILDI

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch​ bütçe sorununu gerekçe göstererek sürpriz bir kararla ABD’nin kredi notunu düşürdü. Fitch​ not indirimi haberi sonrası riskli varlıklar etkilendi. ABD​ tahvil getirilerinde yükselişler yaşandı. Dolar​ ise Fitch​ kararı sonrası değer kaybetti. Doların değer kaybı ve güvenli liman talebinin artması altını fiyatladı. Karara en olumsuz tepki hisse senetleri piyasalarında görüldü.

ONS ALTIN​ VE GRAM ALTIN​ NE KADAR?

ONS altın​ 1.950 dolardan işlem görüyor. Gram altın​ ise 1.690 TL seviyelerine yakın seyrediyor. Gram altın​ güne yüzde 0,28 yükselişle 1,688 TL'den başlamıştı. Çeyrek altın​ 2,762 TL seviyesinde duruşunu korurken, yarım altın​ 5.524 TL’den satılıyor. Cumhuriyet altını da 11.300 TL’den işlem görüyor.

GÜNCEL ALTIN​ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN 

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...