Tgrt Haber

Altın psikolojik eşikte, yatırımcı 3 veriye odaklandı: İşte son fiyatlar

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
26 Ekim 2023 10:36 - Güncelleme : 26 Ekim 2023 11:01
Altın psikolojik eşikte, yatırımcı 3 veriye odaklandı: İşte son fiyatlar

Gram altında yukarı yönlü pozitif hava yeni rekor seviyeler test ederek esmeye devam ediyor. Ons altın fiyatları 2 bin dolarlık temel psikolojik seviyeye çok yakın bir alan olan 1.998 dolardan işlem gördü. Yatırımcı yurt içinde faiz kararını beklerken gözler ABD GSYH ve PCE verilerine çevrildi.

Altın fiyatları​ Orta Doğu’daki çatışmalardan destek almayı sürdürürken yurt içinde ve yurt dışında açıklanacak olan veriler yakından takip ediliyor. Gram altın​ yükselen dolar kurundan ve kritik seviyeye yaklaşan ons tarafından aldığı destekle üst üste rekor seviyeleri test ediyor. Gram altın yeni güne ekranlarda 1.797 seviyesinden başlarken Kapalıçarşı’da 1.834,16 oldu.

ONS ALTIN​ PSİKOLOJİK SEVİYEYE YAKLAŞTI

Ons altın kritik seviyeye ulaşmasının ardından perşembe günü 1.986 dolarda seviyelerini gördü. Fiyatlardaki yükselişte Orta Doğu'daki jeopolitik belirsizliklerin metale yönelik güvenli liman talebini artırması etkili oldu. Beş ayın en yüksek seviyelerinde dolaşan ons Fed​ faiz kararlarını bekliyor. Spot piyasalarda altın, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıdan bu yana yüzde 8'den fazla yükseldi.

GÖZLER MERKEZ BANKASI’NDA

Piyasalar bir süredir faiz artışına giden TCMB’nin bugün vereceği faiz kararına odaklandı. TCMB​'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 19 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 500 baz puan artırım yönünde gerçekleşti. Anket sonuçlarına göre, 250 ila 500 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 32,50 ile yüzde 35,00 arasına yer aldı.

Altın psikolojik eşikte, yatırımcı 3 veriye odaklandı: İşte son fiyatlar

ABD GSYH VE PCE VERİLERİ BEKLENİYOR

Öte yandan Fed’in faiz kararlarına yön verecek gayri yurt için hasıla verilerini ve çekirdek Kişisel Tüketim Giderleri Fiyat Endeksi (PCE) verilerini bekliyor. PCE geçtiğimiz ay bir önceki aya göre düşük ve beklentilere paralel olarak yüzde 3.9 geldi. Gayri Safi Yurtiçi Hasıla ise yüzde 2.1 olarak açıklandı. Ekonomistler Fed’in bu faizleri pas geçebilme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade ediyor. 

İLK DİRENÇ NOKTASI 1.800 TL

Ahlatcı Yatırımın günlük gram altın bülteninde şu ifadelere yer verildi: Ons altın 1970 dolar seviyesi üzerinde tutunmaya devam ederken gram altın da 1780TL seviyesinin üzerinde seyrediyor. Dün 1.775TL seviyesinin test edilmesinin ardından ons altında pozitif eğilimin güçlenmesi sonrası gram altın prim kaydetti. Kur tarafında bugün TCMB faiz kararı etkili olabilir.

Ons altın tarafında ABD verileri ve jeopolitik risklere ilişkin haber akışı öne çıkıyor. Bu iki bileşenin öncülüğünde yurtiçi gram altın fiyatları takip ediliyor.
İlk direnç noktası olarak 1.800TL takip edilirken bu seviye üzerinde 1.805TL ve 1.810TL seviyeleri izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 1.795TL noktası ilk destek olarak takip edilebilir. Bu fiyatlama altında ise 1.790TL ve 1.780TL diğer destek bölgeleri olarak izleniyor olacak.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...