Tgrt Haber

Altın son iki haftanın dibinde! Yatırımcı kara kara düşünüyor! 3 Kasım güncel altın fiyatları ne kadar?

03 Kasım 2022 15:21 - Güncelleme : 03 Kasım 2022 15:32
Altın son iki haftanın dibinde! Yatırımcı kara kara düşünüyor! 3 Kasım güncel altın fiyatları ne kadar?

Haftaya temkinli başlayan altın ilerleyen günlerde yükselişe geçti. Ancak dün akşam saatlerinde Amerikan Merkez Bankası’nın faiz kararlarını açıklaması ile büyük bir düşüş yaşadı. Dün sabah 990 liranın üzerine çıkan değerli metal, 3 Kasım itibari ile sert bir düşüştü. Yurtiçi piyasalarda açıklanan enflasyon rakamlarının yüksel gelmesi de altının fiyatlanmasına önemli bir etki etti. 3 Kasım gram, çeyrek, tam, cumhuriyet altını ne kadar?

Enflasyonla mücedele etmek için tedbirler alan Fed​ yine bir faiz artırım kararı alarak 75 baz puanlık artışa gitti. FED  başkanları arasında görüş ayrılıklarının olduğu ve Fed’in daha güvercinler adımlar atacağı söylentisi ile piyasalarda özellikle değerli metallerde bir artış söz konusu olmuştu. Ancak toplantı sonrası FED Başkanı Joreme Poweell’in faizleri indirme konusu için henüz erken açıklaması yapması piyasaların yönünü negatife çevirdi. Diğer yandan eylül ayında yüzde 83 olan enflasyonun yüzde 85’e çıkması altının fiyatlanmasını etkiledi.

ALTIN 970 SEVİYELERİNE KADAR DÜŞTÜ

Sarı metal, güne 979,46 liradan başladı. Geçtiğimiz akşam kapanışı 979,63 liradan yapmıştı. Değerli metal, 15:05 saatleri ile beraber yüzde 0,87 oranında bir düşüş yaşadı. Bunun üzerine 972 lira seviyesine kadar düştü. Çeyrek altın  ise 1570 lira olarak fiyatlandı. Cumhuriyet altını 6497 lira olurken tam altın 6277 lira oldu. 

Altın son iki haftanın dibinde! Yatırımcı kara kara düşünüyor! 3 Kasım güncel altın fiyatları ne kadar?

ONS ALTIN SON İKİ HAFTANIN DİBİNDE!

Öte yandan gram altının fiyatını belirleyen ons altında da büyük bir düşüş kaydedildi. Değerli metal son iki haftanın dibinde işlem görüyor. Altının ons fiyatı saat 14:49 itibariyle alış 1.617,65 satış 1.617,93 olarak işlem görüyor. Analizler altının 1500 dolara kadar düşebileceği tahmininde bulunuyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...