Tgrt Haber

Altın ve Bitcoin gözünü yükseklere dikti! Yatırım analisti Tuna Kaya, 2024 yılı için kritik seviyeleri açıkladı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
15 Aralık 2023 15:54 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 16:44

 Fed faiz kararının ardından altın ve kripto paralarda bir yükseliş görüldü. Peki bu yükseliş seyri devam edecek mi? Yatırım analisti Tuna Kaya, kritik bilgiler verdi. Altında yükselişin devam edeceğini belirten Kaya, 2024 Bitcoin tahmini verdi. Kaya, seçimler sonrasında Türk borsasında ralli başlayacağını belirtti.  

Piyasalar Amerikan Merkez Bankası (fed)'in 2024 yılının ilk çeyreğinde bir faiz indirimi yapacağı fiyatlanıyor ve fed Başkanı Paul'un son toplantıda şahin bir ton izleyeceği konuşuluyordu. Ancak Paul, böyle bir ton izlemedi hatta güvercin tonda açıklamalarda bulundu. Bu yüzden yurt dışı borsalarda, altında ve kripto paralarda sert yükselişler görüldü. TGRT Haber’de yatırım analisti Tuna Kaya, altında, Bitcoin’de ve yabancı borsalarda yükselişin devam edeceğini söyledi. Kaya, yerel seçim sonrasında Türk borsasında ralli başlayacağını belirtti.  

ALTINDA YÜKSELİŞE DEVAM 

Ons altının yükselişinin devam edip etmeyeceği konusunda değerlendirmelerde bulunan Kaya, “2070 ile 2080 bandı var. Buranın üzerinde altın haftalık kapanış yapmadı. Buradan 3 kez döndü. Bu haftalık kapanış gerçekleşirse altın artık gözünü 2400 dolar seviyesine diker. 2023 yılı sonrasında 2200 dolar üstü kapanış geleceğini düşünüyorum. 2024 yılında ortalarında ons altının 2400 dolar seviyesi kritik bir eşik olacak. Gram altın 2050 seviyesini yukarı doğru aşıp yerini yeni bir hedef koyacak. 2200 TL seviyesini artık önümüzdeki 2024 yılında görürüz” dedi. 

Altında hedef yüksek

BİTCOİN 100 BİN DOLARI GÖRECEK 

“Altın yürürse gümüş koşar” diyen Kaya, “Gümüş, 2024’te 30 dolar seviyesini aşıp  35 dolar, 40 dolar bandını hedef olarak koyacaktır” ifadelerini kullandı. Bitcoin’in 42 bin doları gördüğüne dikkat çeken Kaya, şunları söyledi: “Bitcoin, spot EFT’lerin onaylanmasını fiyatladı. Bu beklenti sonrasında yüzde 10-20 arasında düşüşler olabilir dendi analistler tarafından. Başvuran fonlar, kuruluşlar, büyük para kuruluşları alım yapmış değil. Alım yapabilmeleri için spot ETF’lerin onaylanması gerekiyor. 2024 yılı içerisinde 100.000 dolarlık seviyelere gelebilir. ETF onaylanmazsa yüzde 30’a yakın düzeltme görebilir. Bu her şeyin bittiği anlamına gelmez. Merkez Bankaları artık faiz indirmeye başlayacak ve yatırımlar borsalara ve kripto paralara kayacak.” 

BORSADA SEÇİM SONRASI RALLİ BEKLİYORUM

“Son 5 haftadır Türkiye varlıklarına giriş var” diyen Tuna, yabancı yatırımların bir milyar dolarının borsaya giriş yaptığını söyledi. “Ancak daha çok al sat yapıyorlar” uyarısında bulunan Kaya, “Seçim sonrasında borsa tarafında güzel bir ralli bizi bekliyorum. Türkiye varlıklarının hala ucuz olduğunu düşünüyorum.”

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...