Tgrt Haber

Altın ve petrol yükselecek mi? Benzin ve motorine zam mı geliyor? JP Morgan'dan korkutan tahmin

07 Nisan 2022 12:29 - Güncelleme : 07 Nisan 2022 12:41
Ünlü yatırım bankası JP Morgan altın ve petrol fiyatları hakkında tahminde bulundu.

Jeopolitik gerginlik devam ederken piyasalarda dalgalanma sürüyor. Rusya Ukrayna arasında yapılan müzakere görüşmelerinden somut sonuçlar çıkmaması, Ukrayna’dan gelen sivil infazı görüntüleri, Rus ekonomisine yönelik yaptırım kararları, tüm dünyada enflasyonun zirveye oturması altın ve petrol gibi emtia fiyatlarında rekora neden oldu. Ünlü yatırım bankası JP Morgan emtia fiyatlarında yüzde 40 artış olabileceğini söylemesi ‘’Altın fiyatları yükselir mi? Petrol ve akaryakıt fiyatları artacak mı?’’ sorularının cevabını arıyor.

Ünlü yatırım bankası JP Morgan altın ve petrol fiyatları hakkında tahminde bulundu.

Doğu Avrupa’da devam eden savaş küresel ekonomilerde deprem etkisi oluşturdu. Altın ve petrol fiyatları sert yükselişlerle dikkat çekerken Amerikan yatırım bankası JP Morgan yatırımcıların artan enflasyon döneminde hammaddelere tahsislerini artırmaları halinde emtia fiyatlarının yüzde 40'a kadar yükselebileceğini ifade etti. Savaş ve enflasyon nedeniyle zam üstüne zam haberleri gelmeye devam ederken vatandaşlar ''Brent petrol fiyatları artacak mı? Benzin ve motorine zam gelecek mi? Altın yükselir mi?'' sorularının cevabını arıyor. İşte piyasalarda son durum

BRENT PETROL FİYATI ARTACAK MI?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin piyasaları sarsması ve petrolden buğdaya kadar her şeyin fiyatlarını artırmasıyla emtialar geçen ay rekor seviyeye yükseldi. Bu, halihazırda yüksek olan küresel enflasyonu ve Fed’in daha sert faiz artırımı yapmaya teşvik etmeye yardımcı oldu. Brent petrol %30'dan fazla arttı ve geçen ay 2008'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. JP Morhan stratejistleri emtia fiyatlarında yüzde 40 artış beklediğini belirtmesiyle ''Brent petrol fiyatı artacak mı?'' sorusu gündeme geldi. Brent petrol jeopolitik gerginlikte sıcak çatışmanın artması ve tarafların sert açıklamalarıyla birlikte artıyor. Son olarak Buça’dan gelen sivil infazı ve toplu mezar görüntüleri ABD ve Avrupa ülkelerinin yeni yaptırım kararları haberlerini gündeme getirdi.

7 Nisan Perşembe brent petrol 101,85 liradan işlem görüyor.

BENZİN VE AKARYAKITA ZAM YAPILACAK MI?

Brent petrol Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) acil durum rezervlerinden 120 milyon varil petrolü kullanıma açacağını açıklamasının ardından uluslararası piyasalarda 101,81 dolara kadar çekildi. Bunun yanında Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin dışişleri bakanlarının yaptırımlarının Rus petrolüne ambargoyu da içermesi konusunu gelecek hafta görüşeceklerini söylemesi ''Petrol fiyatları artacak mı? Benzin ve motorine zam gelir mi?'' endişesini doğurdu.

Altın ve petrol yükselecek mi? Benzin ve motorine zam mı geliyor? JP Morgan'dan korkutan tahmin

Avrupa Birliği, kömür ithalatını yasaklayarak Rusya'nın enerji endüstrisine doğrudan yaptırımlar fikrine ısınıyor gibi görünüyor. Petrol fiyatları, AB'nin Rus kömürüne yönelik yasağının ardından muhtemelen yükselecek. İşte 7 Nisan benzin ve mazot fiyatları:

7 NİSAN MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul: 21,23 TL
  • Ankara: 21,31 TL
  • İzmir: 21,33 TL

7 NİSAN BENZİN FİYATLARI

  • İstanbul: 18,99 TL
  • Ankara: 19,08 TL
  • İzmir: 19,10 TL

7 NİSAN OTOGAZ (LPG) FİYATLARI

  • İstanbul: 11,77 TL
  • Ankara: 11,83 TL
  • İzmir: 11,63 TL

ALTIN FİYATLARI ARTACAK MI?

Küresel altın fiyatları Fed tutanakları açıklanmasıyla sakin seyrine devam ederken RJO Vadeli İşlemleri kıdemli piyasa stratejisti Bob Haberkorn küresel altın fiyatlarına ilişkin "Enflasyon korkuları ve gördüğümüz enflasyon verileri altını yukarı tutan şeydir" değerlendirmesine beğendi. SPI Asset Management yönetici ortağı Stephen Innes ise "Bu belirsiz zamanlarda altın, enflasyonist baskıların güçlü kaldığı ancak büyümenin yavaşladığı en zorlu kavşakta desteklenmeye devam ediyor" dedi. JP Morgan’ın yüzde 40 artış tahmini akıllara ''Altın fiyatları artacak mı?'' sorusunun cevabını arıyor. İşte 7 Nisan canlı altın fiyatları:

  • Gram altın: 909 TL 
  • Çeyrek altın: 1.4878 TL
  • Yarım altın: 2.956 TL
  • Cumhuriyet altını: 5.903 TL
  • Ons altın: 1.921 dolar

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...