Tgrt Haber

Altın yatırımcılarının yeni rotası gümüş! Rekor fiyat verdiler

Editör: Murat Makas / Kaynak: marketwatch
02 Temmuz 2024 10:58 - Güncelleme : 02 Temmuz 2024 11:20
Altın yatırımcılarının yeni rotası gümüş! Rekor fiyat verdiler

Altın fiyatlarını yakından takip eden yatırımcılar gümüşe de zemin hazırlıyor. Deutsche Bank analistleri gümüşün gidişatına yönelik açıklamalarda bulundu. Bazı analistler ise bu yılın sonlarına doğru yeni gümüş fiyatı verdi.

Dünyada en güvenilir liman olarak görülen altından sonra gümüş de yatırımcıların ilgi odağında. Haftalardır zayıflayan bir görünüm sergileyen gümüş önemli destek seviyelerinin etrafında fiyatlanmaya başladı.

Küresel arz açığı ve gümüşe olan talebin artacağına yönelik söylentiler sonrası metalin ikinci çeyrekte altın, bakır ve diğer finansal varlıklardaki kazanımları geride bırakacağı belirtiliyor. Hatta ons kısmında fiyatların yükseleceğinden bahsediliyor.

Altın yatırımcıları rotasını gümüşe çevirdi! Rekor fiyat verdiler - 1. Resim

Deutsche Bank analistleri Pazartesi gümüşün genel olarak olumlu bir ikinci çeyrek geçirdiğini söyledi. Analistler, ''Gümüşün spot fiyatının toplam getirisi dönem için %16,7 iken, bakırınki %9,6 idi ve ikisi de altı çeyrekteki en güçlü çeyreklik toplam getiri performanslarını kaydetti'' dedi.

GÜMÜŞE İLGİ ARTTI

Yatırımcı web siteleri GoldSeek.com ve SilverSeek.com'un kurucusu ve başkanı Peter Spina "Yıllarca süren satışlar arz açığını hafifletti. Şimdi sadece satışların bittiğine dair işaretler görmüyoruz aynı zamanda fiyat yükselişini sürdürdükçe yatırımcılar daha fazla sayıda geliyor" dedi.

Altın yatırımcıları rotasını gümüşe çevirdi! Rekor fiyat verdiler - 2. Resim

GÜMÜŞ İÇİN FİYAT VERDİLER

Altın ve gümüş yatırımı bir şekilde artarsa, bu yılın ilerleyen zamanlarında 40 ile 50 dolarlık gümüş fiyatının masada olduğu belirtildi.
Güne $29,45 ile başlayan Gümüş Ons, saat 10:43 itibarıyla %0,58 azalışla $29,28'dan işlem görüyor. Dün en düşük $28,96, en yüksek $29,48 seviyelerini gören Gümüş Ons, günü $29,44 seviyesinde kapattı. Gümüş Ons, 26.06.2024 tarihinde $28,57 ile son bir ayın en düşük, 07.06.2024 tarihinde ise $31,54 ile son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Kaynak: marketwatch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...