Tgrt Haber

Altın yedi ayın zirvesinde: Uzman isim 2024 yılın için beklediği rekor seviyeyi açıkladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
29 Kasım 2023 11:56 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 12:03
Altın yedi ayın zirvesinde: Uzman isim 2024 yılın için beklediği rekor seviyeyi açıkladı

Fed yetkililerinin güvercin açıklamaları sonrası dolar endeksinde yaşanan gerileme ons altını yedi ayın zirvesine taşıdı. Gram altın, dolar kuru ve ons altından aldığı destekle yeni rekorunu kırarak 1.900 TL seviyelerine kadar yükseldi. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türkiye'de altının son 20 yıldır en çok kazandıran yatırım aracı olduğunu ifade ederek gram fiyatının yaz sonunda geleceği dudak uçuklatan seviyeyi verdi.

Altın​, çarşamba günü ons başına 2.050 dolara kadar yükselerek yedi ayın en yüksek seviyelerini test etti. ABD Merkez Bankası’ndan gelen güvercin mesajlar dolar​ endeksini 102 seviyelerinde seyrediyor. Gram altın, yeniden rekor kırarak 2 bin TL’ye adım adım yaklaşıyor. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber ekranlarından altının gelecek günlerdeki seyrine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. 

ONS ALTIN KRİTİK SEVİYENİN ÜZERİNDE

Altın, çarşamba günü ons başına 2.050 dolara yükseldi ve yedi ayın en yüksek seviyelerini gördü. ABD Merkez Bankası yetkililerinin güvercin açıklamalarının ardından dolardaki keskin düşüşten altın büyük ölçüde destek aldı.  Fed​ Guvernörü Christopher Waller, mevcut parasal düzenlemelerin yeterince kısıtlayıcı olduğunu söyledi ve önümüzdeki aylarda olası bir faiz indiriminin işaretini verdi. Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee de enflasyonda önemli ilerleme kaydedildiğine dikkat çekti.  Piyasalar artık Fed'in Mart 2024'ten itibaren para politikasında değişimlere başlayabileceği ihtimalini yüzde 40 olarak görüyor. 

ALIM İÇİN SON FIRSAT OLABİLİR

Gram altın son aylarda dalgalı bir grafik sergilemesine rağmen kararlı yükselişine devam etti. Haftalardır rekor seviyeleri test eden gram, çarşamba günü 1.900 TL seviyelerine çıktı. Pek çok uzman altının 2024’te 2 bin TL seviyelerinin üzerine çıkacağını ifade ediyor. Uzmanlara göre bu seviyeler alım için son fırsat olabilir. 

Altın yedi ayın zirvesinde: Uzman isim 2024 yılın için beklediği rekor seviyeyi açıkladı

DOLAR 3 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE 

Dolar endeksi, 102,6 civarında seyrederek üç aydan uzun bir sürenin en düşük seviyelerine kadar geriledi. Yatırımcılar artık daha fazla rehberlik için PCE fiyatlarını, Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesinin yanı sıra kişisel gelir ve harcama verilerini ve ISM İmalat PMI'ını bekliyor.

Dolar/TL kuru ise yurt içinde yeniden rekor seviyeleri test etti. 28,9491 ile son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. İstanbul Kapalıçarşı'da 28,9180 liradan alınan dolar 28,92 liradan, 31,8160 liradan alınan euro ise 31,8180 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 28,92 liradan, euro ise 31,75 liradan satılmıştı.

REKOR SEVİYEYİ VERDİ

Öte yandan İslam Memiş, altın piyasaları ile ilgili önemli bilgiler verdi. Memiş, "Altın hiçbir zaman gerilemiyor. Türkiye'de altın son 20 yıldır en çok kazandıran yatırım aracı oldu" ifadelerini kullandı. 2023 yılında altının yeniden şampiyon olduğunu ifade eden Memiş, “Birinciliği elden bırakmadı ve her yıl bu şekilde yoluna devam edecek. 2024 yılında altının altın çağını yaşamasını bekliyorum. 2.500 2.700 seviyelerini yaz sonuna kadar göreceğiz” dedi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...