Tgrt Haber

20 Nisan altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar? Dolar güçlendi altın düşüşte

20 Nisan 2022 08:48 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 09:04
Altın fiyatları uluslararası piyasalarda dolar endeksinin yükselmesine bağlı olarak sert düştü.

Altın fiyatları Pazartesi günü 5 haftanın zirvesini görürken dün aşağı yönlü trendini başlattı. Güçlenen ABD doları ve artan ABD Hazine getirilerinin güvenli liman altına talebi gölgede bırakmasıyla düşüş gerçekleşti. Yüksek enflasyon ve jeopolitik riskle boğuşan yatırımcı ''Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar? Altın alınır mı satılır mı?'' sorusunun cevabını arıyor.

Altın fiyatları uluslararası piyasalarda dolar endeksinin yükselmesine bağlı olarak sert düştü.

İki yılın en yüksek seviyesinde işlem gören güçlü ABD doları endeksi, değerli metalleri baskı altında tutarak altın ve gümüş fiyatlarını düşürdü. Rusya Ukrayna Savaşı etkisini artırırken barış müzakerelerinden olumlu sonuçlar çıkmaması savaşın uzun yıllar sürebileceği ihtimalini gündeme getirdi. İstikrarsız piyasalar etkisi gösterirken gözler Perşembe günü Fed faiz kararı öncesi son kez açıklama yapacak Jerome Powell’e çevrildi. İşte kritik açıklama öncesi 20 Nisan altın fiyatları…

GRAM ALTIN NE KADAR?

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) dün Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının ekonomik etkilerini öne sürerek küresel büyüme tahminini neredeyse tam bir yüzde puanı düşürmesi ve yüksek enflasyonun devam edeceği uyarıları petrol başta olmak üzere emtia fiyatlarını sarstı. Uzmanlar IMF'nin daha yüksek enflasyon tahmininin altın ve gümüş fiyatlarını düşük tutacağına yönelik uyarılarda bulundu. Yurt içinde yatırımcılar küresel altın fiyatlarının gram altına etkisini merak etmeye başladı.

20 Nisan gram altın 916 TL’den işlem görüyor.

20 Nisan altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar? Dolar güçlendi altın düşüşte

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

20 NİSAN CANLI ALTIN FİYATLARI

Altın ve gümüş fiyatları dün haftaya beş haftanın en yüksek seviyesiyle başlamasının ardından keskin bir düşüş yaşadı. Pazartesi günü haftalardır sıkıştığı 920 - 930 bant aralığından kurtularak 935 TL’den başlayan gram altın IMF’nin açıklamalarının ardından sert düştü. Yurt içinde dolar/TL kurunun baskılanması nedeniyle gram altın küresel altın fiyatlarına nazaran daha sakin seyretse de yatırımcılar puslu havaların hakim olduğu istikrarsız piyasalarda güvenli limanlara yönelmek istiyor. İşte 20 Nisan canlı altın fiyatları:

  • Çeyrek altın: 1.491 TL alış, 1.505 TL satış fiyatı,
  • Yarım altın: 2.982 TL alış, 3.013 TL satış fiyatı,
  • Cumhuriyet altını: 5.952 TL alış, 6.002 TL satış fiyatı,
  • Ons altın: 1.946 dolar.

ALTINDA GERİ ÇEKİLME SÜREBİLİR

Altın fiyatları güne sert düşüş haberleri ile başlarken ''Altın yükselir mi düşer mi?'' sorusunun cevabını arıyor. Chicago'daki Blue Line Futures baş piyasa stratejisti Phillip Streible ''Yakın vadede, altında bir miktar geri çekilme görebiliriz.1.920 dolara kadar düşebilir'' ifadelerini kullandı. Ons altın 11 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesini görerek 1.944 bandına indi. 

Fed Başkanı Jerome Powell Perşembe günü konuşacak ve önümüzdeki Fed toplantılarında birden fazla 50 baz puanlık faiz artırımı beklentilerini sağlamlaştırması bekleniyor. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...