Tgrt Haber

Altına pandemi ayarı! Ons yatay seyretti, gram altın rekor tazeledi (29 Aralık güncel altın fiyatları)

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
29 Aralık 2022 16:59 - Güncelleme : 29 Aralık 2022 17:35
Altına pandemi ayarı! Ons yatay seyretti, gram altın rekor tazeledi (29 Aralık güncel altın fiyatları)

Altın fiyatları, 29 Aralık gününü Çin pandemisi ve dolarda yaşanan geri çekilmenin ortasında rekorla kapattı. Rusya’nın tavan fiyat uygulamasına karşı AB ülkelerine petrol satmayacağına yönelik ifadeleri ons altını yükseltirken, sarı metal Çin pandemi krizinin küresel piyasalara etkisi ile yeniden fiyatlandı. Yurt içinde ise gram altın son bir ayın rekorunu kırdı.

Hafta başından bu yana iyi bir performans göstererek yatırımcısına kazandıran altın​, Putin’in tavan fiyat uygulamasına katılan ülkelere petrol​ satmayacağına yönelik hamlesi ile yeniden yükseldi. Putin​'in kararı ile uluslararası yatırımcının güvenli limanlara yönelmesine neden oldu. Buna bağlı olarak değerli metallerde fiyatlarda yükselişler yaşandı. Öte yandan Amerikan ekonomisindeki olumlu gelişmeler Fed’in faizlerde frene basacağı ihtimalini kuvvetlendirerek ons altını destekledi.

ÇİN PANDEMİSİ PİYASALARDA DURGUNLUĞA NEDEN OLDU

Öte yandan Çin’de hala sıcaklığını koruyan pandemi kısıtlamalarının yarattığı ekonomik dalgalanma küresel piyasalara da yansıdı. Çin’de devam eden Kovid’in başka ülkelere sıçraması endişesi ve tedarik zincirine zarar verebileceğine dair öngörüler küresel finans sisteminde durgunluğa neden olurken altının ons tarafında yatay seyre neden oldu. 

ALTIN SON BİR AYIN ZİRVESİNDE!

Yurt içinde ise altın fiyatları yeni rekoların peşinde. Haftaya yükselişle başlayan gram altın geçtiğimiz hafta yakaladığı yükseliş ivmesine yeniden başladı. Altın 29 Aralık 16:45 saatlerinde bin 90 lira seviyelerine çıkarak bir ayın rekorunu tazeledi. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...