Tgrt Haber

Altında 4 haftalık kayıp: Uzmanlar kırması gereken seviyeyi açıkladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
18 Ağustos 2023 11:35 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 12:23
Altında 4 haftalık kayıp: Uzmanlar kırması gereken seviyeyi açıkladı

Ons altın haftanın son işlem gününe değer kabıyla başlamasının ardından 1.900 doların altına geriledi. Gram altın ise son bir haftanın en düşük seviyelerini test ettikten sonra kısa süreli toparlanma yaşayarak 1.650 lira seviyelerinden işlem görmeye başladı.

Küresel piyasalardaki baş döndüren gelişmelerle ons altın​ üst üste dördüncü haftada geri çekilmeye devam ediyor.  Altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa yüzde 0,06 değer kaybıyla 1.646 liradan tamamladı. Kapalıçarşı’da alış 1.705 TL olurken satış 1.707 liradan yapılıyor. Aynı dakikalarda, çeyrek altın 2.711 liradan, Cumhuriyet altını 10.944 liradan satılıyor.

FED​ FAİZLERİ SABİT BIRAKACAK BEKLENTİSİ ARTTI

Altının ons fiyatı, şu sıralarda yüzde 0,20 artışla 1.893 dolardan işlem görüyor.  ABD'de açıklanan makroekonomik veriler ekonomik aktivitenin beklentilerin üzerinde güçlü kaldığına işaret ederken, bu durum ABD Merkez Bankası'nın (Fed) nihai politika faizini nerede belirleyeceğine yönelik soru işaretlerini artırıyor.

Banka'nın gelecek ay yüzde 90 ihtimalle politika faizinde değişikliğe gitmeyeceği fiyatlamaları güçlü kalmaya devam etse de yılın geri kalanında hangi adımları atacağı belirsizliğini koruyor. Analistler, söz konusu belirsizliklerin altının ons fiyatını baskılamaya devam ettiğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.875 doların destek, 1.905 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Altında 4 haftalık kayıp: Uzmanlar kırması gereken seviyeyi açıkladı

GÜÇLÜ DOLAR ETKİSİ DEVAM EDİYOR

Altın üzerindeki güçlü dolar etkisi devam ederken dolar endeksi 103 civarından seyrediyor. ABD enflasyonundaki beklenilen düşüşün gelmemesi doların ardı arına beşinci hafta da yükselmesine yol açtı. Dolar temel para birimleri üzerinde baskısını artırmaya devam ediyor.

GRAMDA 1.650’DE TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR

Ahlatcı Yatırımın altın bülteninde şu ifadelere yer verildi: Yurtiçinde gram altın​ fiyatları dün ons altın​ tarafında yazay pozitif fiyatlama ve 27,00TL’nin üzerinde tutunan kurun etkisi ile 1650TL seviyesinde fiyatlama gördü. Ons altın tarafında baskı devam ederken yurtiçinde gram altın fiyatları ise 1650TL seviyesinde tutunmaya çalışıyor. DolarTL tarafında volatilitenin daha düşük olduğunu göz önüne alırsak gram altında yükseliş için ons altında 1920 dolar direncinin aşılması beklenebilir.

Direnç noktası 1650TL takip edilirken bu seviye üzerinde 1655TL ve 1660TL seviyeleri izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 1645TL noktası, bu seviye altında fiyatlama için ise 1640TL ve 1635TL destek bölgeleri takibimizde olacak.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...