Tgrt Haber

Altında alım fırsatı geldi mi? İslam Memiş takip edilecek seviyeyi açıkladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
14 Şubat 2024 09:39 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 09:44
Altında alım fırsatı geldi mi? İslam Memiş takip edilecek seviyeyi açıkladı

ABD enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi altın fiyatlarının düşüşe geçmesine neden oldu. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “İyi bir fırsat” diyerek piyasaları yorumladı.

ABD enflasyon verileri dolar endeksini güçlendirirken altın fiyatlarını gerilemesine neden oldu. Piyasalar Fed Başkanı Powell’in sözlü yönlendirmelerine odaklandı. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş​, gelişmeleri değerlendirdi. 

ONS VE GRAMDA KAYIP

Ons altın​ ABD TÜFE’sinin yüzde 2,9’lük beklentiyi geride bırakarak yüzde 3,1 olarak açıklanmasının ardından 40 dolara yakın değer kaybetti. Son bir ayın en düşük seviyesine yaklaşan ons altın çarşamba gününe 2 bin doları altında başladı. 

Gram altın​ ons tarafında yaşanan kayıplara bağlı olarak düşüş kaydetti. Dolardaki yükselişle yeni güne pozitif alanda başlayan gram altın ekranlarda 1.968 liraya kadar geriledi.

Piyasaları değerlendiren İslam Memiş konuya dair önemli detaylar paylaşarak şunları söyledi:

Altında alım fırsatı geldi mi? İslam Memiş takip edilecek seviyeyi açıkladı - 1. Resim

FIRSAT YAKALANDI

Ons altın ABD enflasyon verisi sonrası 1900 dolar seviyesine kadar geriledi. Piyasalar Fed'i fiyatladığı için fiyatlarda aşağı yönlü kırılım gerçekleşti. Enflasyon verisi öncesi ons altında 2030 dolar seviyesi varsı.

Eğer piyasalar Fed'i fiyatlamasıyla 2050 dolar seviyesini test eden bir ons altın görebilirdik. Bu hafta eline dolar geçmiş veya ons altının düşüşünü bekleyen yatırımcılar altına giriş için iyi bir fırsat yakalamış durumda.

Altında alım fırsatı geldi mi? İslam Memiş takip edilecek seviyeyi açıkladı - 2. Resim

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRİN

Ons altın için aşağıda 1980 dolar destek seviyesi var. Ancak ısrarla bu rakamı beklemekten ziyade bu hafta yaşanan sert düşüşleri fırsata çevirmek avantajlı olabilir. Çünkü ons altın dün gün içinde 40 dolarlık bir satış yedi.

HANGİ SEVİYELER ALIM FIRSATI

Gram altın TL fiyatı resmi kur tarafında 2000 lira seviyesi altında seyrederken serbest piyasalarda 2040-2050 lira seviyesinde. Aşağıda 2040 lira güçlü bir destek seviyesi var.
Ons altında yaşanan düşüler gram altın fiyatında 15 TL'lik bir gerilemeye neden oldu.

Altında alım fırsatı geldi mi? İslam Memiş takip edilecek seviyeyi açıkladı - 3. Resim

YIL SONUNDA 3 BİN TL OLACAK

Düğün yapacak olan, elinde parası olan, elinde doları olanlar altın fiyatlarında gerçekleşen sert düşüşleri bir fırsata çevirmeli. Bu fırsatlar yıl içerisinde sık sık gelmeyebilir.
Piyasalar Fed'in faiz artırım ihtimalini fiyatlamaya başladı.

Gram altında hedef değerler 2500-2700 TL yıl sonu ise 3000 TL. Dolayısıyla yıl içinde dalgalanmalar olabilir. ABD enflasyon verisi sonrası gerçekleşen satışlar çok sağlıklı değil."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...