Tgrt Haber

Altında 'bekle-gör' günleri: Ons da gram da yatay seyirde

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
01 Ağustos 2023 11:45 - Güncelleme : 01 Ağustos 2023 11:53
Altında 'bekle-gör' günleri: Ons da gram da yatay seyirde

Ons altın fiyatlarındaki geri çekilme gram altını da etkiledi. Güne yatay seyirle başlayan gram altın ekranlarda 1.695 TL seviyelerine geriledi. Küresel piyasalarda son dört ayın en iyi kapanışını gerçekleştiren altın, ılımlı bir geri çekilme yaşadı.

Gram altının ekranlarda fiyatı 1.700 TL seviyelerinin altına kadar geriledi. Ons altın ise son dört haftanın en iyi performansını gösterdikten sonra dolar endeksindeki güçlü duruş ve ABD tarım dışı istihdam verileri öncesinde duruldu. Gram altın​ Kapalıçarşı’da 1.700 seviyesini korumaya devam ediyor. 

KÜRESEL PİYASALARDA KARMAŞIK SEYİR ALTINA YANSIDI

Altının gram fiyatı, güne yatay seyirle başlamasının ardından 1.696 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün altının ons fiyatı ve dolar kurundaki artışa paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 0,4 üzerinde 1.702 liradan tamamladı.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda yüzde 0,5 azalışla 1.957 dolardan işlem görüyor. Küresel piyasalarda, dünya genelinde ekonomik aktiviteye ve enflasyon problemine ilişkin endişelerle karışık bir seyir öne çıkıyor.

Uzun süre enflasyon ve resesyon ikilemi arasında kalan dünya ekonomilerinin yumuşak iniş yapabilecekleri ihtimali varlık fiyatları üzerindeki baskıyı azaltsa da henüz makroekonomik verilerden alınan sinyallerin net bir mesaj vermemesi fiyatlamaları zorlaştırıyor.

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, ABD merkez bankasının resesyona yol açmadan enflasyonu düşürme konusunda "çizgide oldukça iyi yürüdüğünü eylül faiz toplantısı için henüz karar vermediğini söyledi. Yatırımcılar şimdi salı günü ABD imalat ve hizmet PMI verilerinin yanı sıra haftanın ilerleyen saatlerinde önemli bir aylık istihdam raporu bekliyor. 

Altında 'bekle-gör' günleri: Ons da gram da yatay seyirde

ÖNEMLİ DİRENÇ SEVİYELERİNİ AŞMIŞ DEĞİL

İntegral Yatırım günlük altın bülteninde şunları kaydetti: Ons altın​ güne 1965 seviyesinden başladı. Dolar endeksindeki güçlü duruş ve tarım dışı istihdam verisi öncesinde hareket alanı sınırlı kalıyor. Sınırlı hareketin nedeni ise Bekle ve gör havası etkili olmuş olabilir. Bugün ABD İmalat PMI, ABD ISM İmalat PMI verileri takip edilecek.

Teknik Analiz: Ons altın hareketli ortalamalarının üzerinde işlem görmesine karşın teknik anlamda henüz önemli direnç seviyelerini aşmış değil. Önemli direnç seviyelerini aşmadıkça hareket alanını da genişletemiyor. İlk etapta teknik anlamda güçlenmesi için 1970 seviyesi ve üzeri kapanışlar önemli olacaktır. Buna karşın satış baskısının derinleşmesi halinde 1940 seviyesi ilk destek seviyesi olarak takip edilebilir.

Destekler: 1940/1920/1910
Dirençler: 1970/1986/2000

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...